Grateful Dead-hyllest på fem album

Platecoveret til «Day of the Dead»
Platecoveret til «Day of the Dead»

Det er bare drøye ni måneder siden Grateful Dead spilte sin avskjedskonsert og sju måneder siden de slapp en boks med 80 CDer. Og nå er det bare én måned før hyllesten «Day of the Dead» slippes, der mer enn 60 artister tolker Grateful Dead på fem album. De første kan man høre allerede nå.

Det er brødrene Aaron og Bryce Dessner fra The National som har tatt initativet til «Day of the Dead», hvor hele overskuddet går til The Red Hot Organization og deres kamp mot AIDS.

Fem album, 59 kutt

Boksen med de fem albumene med 59 spor og over 60 medvirkende artister slippes 20. mai, og jeg regner det som nokså sannsynlig at vi vender tilbake til prosjektet nærmere utgivelsen, men nevner kort her at fem av sporene er tilgjengelig på Spotify og YouTube. Kuttene det dreier seg om er: The War On Drugs «Touch of Grey», Phosphorescent, Jenny Lewis & Friends «Sugaree», Bruce Hornsby og Justin Vernon (alias Bon Iver) «Black Muddy River», Courtney Barnett «New Speedway Boogie» og The National «Morning Dew».

Av disse merker vi oss at War On Drugs har lagd en meget warondrugsk-versjon, at assosiert Dead-medlem Bruce Hornsby selvsagt er med og at The National velger en låt som Grateful Dead ikke selv har skrevet.

Hvis du vil høre låtene, kan du gjøre det på Spotify her.

Og vil du se mer om hvlike andre artister som spiller hva, kan du gjøre det på prosjektets nettside dayofthedeadmusic.com

Av Leif Gjerstad

Les også: Grateful Dead – En lang, merkelig ferd ved veis ende

Les også: Leffe, Vidar og Grateful Dead

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *