40 år siden bombetrusselen i Oslo mot Leonard Cohen

Leonard Cohens første norgeskonsert ble stoppet av bombetrussel. (Foto: platecover, utsnitt)

Leonard Cohens første norgeskonsert ble stoppet av bombetrussel. (Foto: platecover, utsnitt)

Selv om Cohen hadde hatt Marianne Ihlen som kjæreste og Axel Jensen som nær venn, sto han ikke på en norsk scene før 29. mai 1976. Konserten er i ettertid blitt legendarisk fordi den fortsatte på plenen bak Chateau Neuf etter en bombetrussel mot konsertlokalet.

Heldigvis var jeg tilstrekkelig glad i Leonard Cohens melankoli til at jeg hadde sikret meg billett. At jeg ikke var så fornøyd med selve konserten er også greit nok, når man får oppleve ham i fri dressur på en gressplen en sein (og nokså varm, mener jeg å huske) maikveld .

Det gjorde konserten så spesiell at jeg gjerne trekker den fram som en av de konsertene jeg husker aller best. Skrev faktisk om noen slike konserter i fjor, og det kan du lese her:

Les også: Konserter jeg minnes, del 1 (med noen linjer blant annet om Leonard Cohen-konserten i Oslo 1976)

Les også: Konserter jeg minnes, del 2

Benytter også anledningen til å hente fram et gammelt intervju jeg har gjort med Leonard Cohen (fra før ligger et fra 1985 i arkivet)

Les også: Vår Mann Cohen (arkivintervju fra 1988)

Les også: Leonard Cohen (arkivintervju fra 1985)

Les også: Fine souvenir fra den siste turnéen

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar