Alltid Status Quo

Knapt noen har vel et mer passende navn enn Status Quo, bandet som gjør det samme om og om igjen, år etter år. Fredag 5. januar er det 50 år siden de ga ut «Pictures of Matchstick Men“, bandets første hit. Muligens også den minst statusquoiske låten Status Quo har spilt inn.

Da «Pictures of Matchstick Men» ble gitt ut, hadde bandet allerede tre singler bak seg som The Spectres og en som Status Quo. Men det var med den psykedelisk drømmende Matchstick-låten at bandet satte fyr og flamme på hitlistene. Og selv om de siden har hatt mange framganger på vår side av Atlanteren, forblir «Pictures of Matchstick Men» gruppas eneste hit i USA.

Kan være den med sine lydeffekter traff tidsånden i 1967 bedre enn noe annet de har gjort, men det var uansett ikke i psykedelia Status Quo følte seg hjemme. De var – og er – et klassisk boogie-band som effektivt og uten fiksfakserier kverner ut sin enkle rettfram-rock. Og det gjør de på en måte som får forståsegpåere å riste på hodet, men som også har gitt dem et trofast publikum og klippekort på britiske hitlister gjennom flere tiår.

Det er få som har vært så status quo som Status Quo, selv om det altså begynte med en litt fremmed flørt.

Av Leif Gjerstad

Se video:

Legg igjen en kommentar