Astrid Lindgren leser på Spotify

Nå kan du høre Astrid Lindgren lese sine egne eventyr på Spotify. (Foto: Saltkråkan AB)

Nå kan du høre Astrid Lindgren lese sine egne eventyr på Spotify. (Foto: Saltkråkan AB)

Er du lei krim og ønsker å hvile øynene litt, kan Spotify være et greit alternativ. Rett før påske ble Astrid Lindgrens egne opplesninger av sine klassiske eventyr gjort tilgjengelig på strømmetjenesten.

Innspillingene ble opprinnelig gjort på oppdrag for Sveriges Radio, og noen av dem har allerede vært tilgjengelig på litt mindre strømmetjenester. Men nå har Pippi, Emil, Karlsson på taket og alle de andre funnet et nytt hjem på Spotify, hvor også nærmere 200 låter fra 19 Astrid Lindgren-filmer ligger.

Vil nå unge på nye plattformer

Det er selskapet Saltkråkan som forvalter rettighetene til Astrid Lindgrens verk, og i en pressemelding forklarer de Spotify-grepet med at de ønsker å kunne nå ut til flere unge med Astrid Lindgrens fortellinger.

– Det inngår i vårt oppdrag å sørge for at hennes fortellinger blir tilgjengelige på nye plattformer hvor lyttere finnes, forklarer utviklingsdirektør Thomas Gustafsson på Saltkråkan.

Foruten Pippi, Emil og Karlsson på taket er også eventyrene om Saltkråkan, Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte, Mio min Mio, Rasmus på loffen og andre representert. Og en kjapp vareopptellling tyder på at dersom du begynner med et daglig avsnitt nå, vil det trolig ha blitt jul før Astrd Lindgren er ferdig med sin opplesning for deg.

Men så er det jo også slik at påska varer helt til jul! (eller noe liknende)

Av Leif Gjerstad

Les også: Astrid Lindgrens hjem åpnet for publikum

Legg igjen en kommentar