B.B. King er død

B.B. King (Foto: www.bbking.com)

B.B. King (Foto: www.bbking.com)

Blueslegenden B.B. King er død, 89 år gammel. Han døde i sitt hjem i Las Vegas torsdag, bekrefter familiens advokat til nyhetsbyrået Associated Press.

King har vært innlagt på sykehus den siste tiden, hvor han er blitt behandlet for diabetes og høyt blodtrykk, men ifølge familien var han på bedringens vei og hadde derfor fått reise hjem igjen.

Riley B. King ble født i Mississippi 16. september 1925 og jobbet som ung som gårdsarbeider før han viet livet sitt til musikken. Å rangere “viktige” artister er en umulig oppgave, men de færreste vil likevel protestere på omtaler av King som “bluesens konge”. Både hans uttrykksfulle stemme og eminente gitarspill skaffet bluesmusikken mange fans og som inspirasjonskilde for andre bluesmusikere de siste 50 årene kan hans betydning ikke undervurderes.

B.B. King har solgt flere millioner plater og er innlemmet både i Blues Foundation Hall of Fame og Rock and Roll Hall of Fame. Han har også mottatt en rekke priser, blant annet 15 Grammyer.

Gjennom hele sin karriere har B. B. King turnert flittig, og også gjestet Norge flere ganger. Men i fjor høst måtte han avbryte en turné etter at han ble syk i Chicago.

Vennlig

Jeg har selv truffet og intervjuet B.B. King et par ganger, og minnes mannen som en ydmyk, tålmodig og vennlig samtalepartner. Mine intervjuer med ham ble gjort i den førdigitale alderen, og i den grad jeg fortsatt har manus aner jeg ikke hvor de befinner seg. Men skulle det dukke opp, vil jeg publisere dem her på LeffesLab.

Vil du lese mer om B.B. King og hans liv kan denne nekrologen i The Guardian være et godt startpunkt.

Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar