Bel Canto-feiring med jubileumskonsert på Øya

Anneli Drecker og Nils Johansen, slik de framstår i et ferskt pressebilde av Bel Canto. Maskinene på bildet vil på scenen bli erstattet med Erik Ljunggren og Andreas Eriksen. (Foto: Bel Canto/Facebook)

Oslo: Bel Canto hadde ingen planer for året, men så spurte Øya-festivalen om de ikke kunne tenke seg å spille på Øya? Det er tross alt 30 år siden bandet ga ut sitt første album, og hva ville vel være bedre enn å markere begivenheten med Øya-konsert? Gruppa ble svar skyldig, og onsdag 9. august inntar Bel Canto scenen i Tøyenparken.

– Det er jo vanskelig å verge seg mot slike forespørsler som den Øya-ledelsen kom med. Dessuten er ikke 30-årsjubileet for debutalbumet «White-Out Conditions» det eneste Bel Canto kan feire i år, det er også 25 år siden vårt gjennombruddsalbum «Shimmering, Warm & Bright» kom ut, og det er fortsatt veldig gøy å spille materiale derfra, kommenterer Anneli Drecker onsdagens Øya-konsert med.

Det blir også årets eneste med Bel Canto, men Drecker antyder at det kan bli større aktivitet framover. Hun peker på at bandet har fått et nytt medlem i Erik Ljunggren, men at han som person ikke er nyere enn at de «alltid har kjent hverandre». De har også jobbet sammen i andre sammenhenger, blant annet for a-ha.

– Erik har oppdatert og finpusset gammelt Bel Canto-stoff, og kjemien med ham er så god at vi også har lyst å lage nye ting sammen. Vi har snakket seriøst om et nytt album, og konserten onsdag blir en slags prøvesten. Hvordan vi har det og hvordan publikumsresponsen blir kan få betydning for våre framtidsplaner, sier Drecker på vegne av bandet som foruten nytilskuddet Ljunggren også teller hennes to gamle BC-kolleger Nils Johansen og Andreas Eriksen.

Solo vs band

Det er bare to år siden Anneli Drecker sist var på Øya-festivalen, da som soloartist med det ferske albumet «Rocks & Straws» i ryggen.

Les også: Anneli Drecker på Øya

Tidligere i vinter kom hun også med oppfølgeren «Revelation For Personal Use», og i sommer har soloartisten Drecker gjestet flere festivaler, blant annet Norwegian Wood i juni og Bukta-festivalen i Tromsø i juli. Der spilte hun materiale fra sine fire soloalbum, men på Øya handler det kun om Bel Canto.

– Som soloartist kan jeg snike inn noe Bel Canto-stoff innimellom, men aldri motsatt vei. Det ville bli helt feil. På onsdag blir det derfor utelukkende nye versjoner av de gamle Bel Canto-låtene som vil stå på programmet. Det kunne være fristende å prøve ut noe nytt samtidig, men det får bli til en seinere anledning, konkluderer Anneli Drecker innfor jubileumskonserten.

Av Leif Gjerstad

Les også: Bel Canto; Inn fra kulden (arkivintervju fra 1992)

Se video:

Legg igjen en kommentar