Bel Canto i parken

Bel Canto spiller i Bodø fredag. (Foto: Rockheim)

Bel Canto spiller i Bodø fredag. (Foto: Rockheim)

Oslo: For en drøy uke siden spilte Anneli Drecker på Øyafestivalen i Oslo. På fredag gjenoppliver hun Bel Canto for en sjelden konsert på Parken-festivalen i Bodø.

– Vi har gjort noen få opptredener i private sammenhenger, men offentlig er det enda lenger mellom hver gang Bel Canto står på scenen. Fredagskonserten i Bodø er den andre i 2015, og flere blir det heller ikke, forteller Anneli Drecker.

Stresset av mas

Etter at bandet tok “pause på ubestemt tid” i 2003 har Bel Canto-tilbudene vært mange, men Drecker har altså helst svart nei.

– Straks vi spiller live begynner folk å mase om en mulig gjenforening av bandet på full tid. Jeg opplever det som en stressfaktor, og jeg orker ikke å turnere uten en ny plate. Og en ny plate er ikke aktuelt. Derfor blir det heller ingen turné, forklarer Bel Canto-vokalisten bestemt. Bare for å åpne døra bittelitt på gløtt igjen.

– I 2017 feirer vi 30 års-jubileum, og tanken har vært luftet om muligens å gjøre noe da. Foreløpig tør jeg ikke mene noe om det, annet enn at dersom Bel Canto skal gjøre noe, så må det være fordi vi har noe å melde kunstnerisk og ikke bare fordi det er et jubileum.

Parken-program

Foruten Bel Canto spiller blant annet Band of Horses og Lars Vaular fredag, mens Susanne Sundfør og Röyksopp topper programmet lørdag.

Hele programmet finner du her.

Av Leif Gjerstad

 

Les også: Anneli Drecker på Øya

Les også: Bel Canto – Inn fra kulda (arkivintervju fra 1992)

Legg igjen en kommentar