Bindeleddet mellom Mothers of Invention og The Turtles

Mark Volman på scenen i 2008. (Foto: Wikimedia Commons)

Mothers of Invention og The Turtles levde kanskje i to ulike musikalske univers. Det forhindret ikke at Mark Volman var med i begge. I dag fyller Mark Volman 70 år.

Det er litt rart, egentlig, at jeg i sin tid kunne bli så forundret over dette. At en mann kunne være med både i den lettbente popgruppa The Turtles OG i den utrolig sære og avantgardistiske frikegjengen under Frank Zappas ledelse. For hvorfor skulle vel ikke Mark Volman kunne være begge steder, når jeg selv også likte begge, på hver sin måte.

The Turtles var jo en glimrende popgruppe, med harmonier, humor og catchy melodiøse perler som «Happy Together», «She’d Rather Be With Me» og «Elenore», tre av deres største hits i de hektiske årene 1967 og 1968. Og Mothers of Invention var jo bare helt unike, med sine sære musikalske krumspring og ironisk-absurde lek med tabuer av alle slag. Så i grunn ikke så rart likevel at Mark Volman kunne trives begge steder.

Happy birthday med Happy together

Og hvorfor skriver jeg så alt dette om en mann som de siste 20 årene har jobbet innen akademia, som universitetslærer og foredragsholder innen Music Business-segmentet? Jo, fordi Mark Volman i dag, 19. april fyller 70 år og fordi det gir en god unnskyldning til å gratulere ham med dagen og rope «Happy Together!».

Av Leif Gjerstad

Les også: Frank Zappa: Hold kjeft! La oss tjene penger! (arkivintervju fra 1988)

Les også: Frank Zappa: Stakkars Europa! (arkivintervju fra 1984)

Se video:

Legg igjen en kommentar