Bokdebutant: Ingvild Lothe

Det er ikke mange lyrikere forunt å komme i nytt opplag med sin aller første diktsamling. Men det har skjedd med Ingvild Lothe, som har kunne glede seg over mange veldig positive anmeldelser av diktsamlingen «Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt». Møt ukas debutant!

Ingvild Lothe (26), aktuell med: diktsamlingen «Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt» på Kolon forlag

 

Ingvild Lothe har fått glimrende anmeldelser for sin første diktsamling, som nå er kommet i nytt opplag. (Foto: Stephen Butkus/Kolon forlag)

– Kort om deg selv?

Jeg er et ansikt, et kjønn, en kropp

som forsøker å finne sin kurve

sin bølge sin grunn

– Når skjønte du at du ville bli forfatter?

– Jeg skjønte det aldri, jeg vurderer det fremdeles

– Hva handler boka di om?

– Den handler vel om familie og kjærlighet og mangel på kjærlighet og lengsel etter noe annet, hva som helst, egentlig, og om storsamfunnet og alle umulighetene det fører med seg

– Kan du si noe om hvordan du fikk idéen til akkurat denne boka? 

– Det føles nesten umulig å svare på, jeg følte bare at jeg måtte skrive det ned, og nå som det er gjort, føler jeg meg lettere

Hvis du har fri og ikke skal skrive, hva vil du da helst bruka tida på?

– Jeg bruker mye til på matlaging, når jeg våkner er det første jeg tenker ‘hva skal jeg lage til middag i dag’, jeg vanner planter og hører på radio, jeg skriver lister (for å få ro i hodet), går turer (av samme grunn), leser bøker og liker best meg selv når jeg er alene (unntaket er sammen med kjæreste og hund).

Av Leif Gjerstad

Flere bokdebutanter her!

 

Legg igjen en kommentar