Bygger mur for å beskytte Muren

Et av de mer symbolmettede kunstverkene på East Side Gallery. (Foto: Leif Gjerstad)

Berlin-muren trues av turister som gjerne vil ha med en liten bit av den hjem. Nå bygger myndighetene i den tyske hovedstaden et lite stengsel som skal verne om den historiske muren.

Det er spesielt delen som er kjent som «East Side Gallery» som har fått trøbbel med turister som enten vil tegne på den eller kanskje enda verre: slå løs en liten bit som de kan ha med hjem som suvenir. Og det er dette som nå har fått bydelsmyndighetene til å bestemme seg for å reise en liten barrikade, i form av stengsel eller «myk mur» foran den ordentlige muren.

Den nye barrikaden vil strekke seg 1,3 km langs East Side Gallery, som i 1991 fikk status som kulturarv etter at en rekke internasjonale kunstnere hadde utsmykket den grå betongmuren. Ifølge The Art Newspaper vil den reises på begge sider av muren i en avstand av 85 cm, noe som er ment å forhindre de 3,5 millionene årlige turistene fra å vandalisere muren og dens kunstverk. For at ingen skal være i tvil om hensikten, vil det også settes opp skilt som klart forteller at det er forbudt både å tegne på muren og å fjerne og stjele deler av den.

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar