Collins, Stills & Cohen

Stephen Stills & Judy Collins (Foto: Wildflower/Cleopatra Records)

I 1969 sang Stephen Stills om henne i «Suite: Judy Blue Eyes». Nå lager Stills endelig plate sammen med sin gamle kjæreste, Judy Collins. Og tittelen, «Everybody Knows», låner de fra Leonard Cohen.

Albumet slippes 22. september og er det første samarbeidsprosjektet mellom de to, siden parets kortvarige romanse for rundt 50 år siden.  Foruten en rearrangert versjon av den første låten de i 1968 jobbet sammen på, Sandy Dennys «Who Knows Where The Time Goes», inneholder den nye plata også en duettversjon av «Suite: Judy Blue Eyes» og en nyskreven Collins-låt.

Og ikke minst, en cover av Leonard Cohens «Everybody Knows», som også er tittelen på den nye plata med Collins (78) og Stills (72). Noe som også kan betraktes som en symbolsk hyllest til Cohen, siden Judy Collins var den første som i sin tid spilte inn hans låt «Suzanne» og med det bidro til å trekke poeten Cohen inn i musikkverdenen.

For litt siden hadde amerikanske NPR (National Public Radio) en sak om det nye samarbeidsprosjektet mellom Judy Collins og Stephen Stills, samtidig som tittelkuttet er gjort tilgjengelig for strømming. Du kan lese artikkelen og høre låten her:

 

Judy Collins & Stephen Stills «Everybody Knows»

 

Les også: Crosby, Stills & Nash: Legender med ett album 

Les også: Crosby, Stills, Nash & Young: Veteraner ser framover  (arkivintervju fra 1999)

 

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar