Counting Crows lange desember

Counting Cross, slik de kunne se ut i 1996. (Foto: Mounting Crows/platecover)

Desember er den lengste måneden i året. Det har også Counting Crows observert, da de for drøye 20 år siden spilte inn «A Long December». En sang som er så god at desember gjerne kunne vært enda lenger for vår del.

Ok, desember er selvsagt ikke alene om å være lengst. Det er tross alt også noen andre måneder som teller 31 dager. Men siden ingen er 32 eller mer, har Leffe ordene i behold om desember som lengst. Greit.

 

Så var det ukas desemberlåt, «A Long December», spilt inn av Counting Crows til deres andre album «Recovering the Satellites» (1996). Albumet som tok dem helt til topps, og der nettopp mektig dvelende «A Long December» var et av kuttene som ryddet veien for langspilleren.

Påkjørt av bil

Historien bak skal være at en nær venninne av Counting Crows-sjef Adam Duritz ble alvorlig skadd da hun ble påkjørt av en bilist i midten av desember 1995. Bandet hadde akkurat begynt innspillinga av Satellites-albumet, og når Duritz ikke var i studio, satt han ved sykesenga. Og siden hun var så alvorlig skadet at hun ble på sykehuset i to måneder, ble det mange timer for Duritz ved sykesenga.

Spesielt den første, kritiske måneden ble opplevd som veldig lang og uviss, og resulterte en natt i at Adam Duritz skrev ut sine følelser i «A December Song».

Av Leif Gjerstad

Les også: Kråker og satellitter (arkivintervju fra 1996)

Se video:

Legg igjen en kommentar