De beste på Øya torsdag

Mens Leffes onsdag innebar mye løping mellom scenene, tegner torsdagen til å bli mye roligere. Til gjengjeld kommer to av de konsertene jeg gleder meg aller mest til denne kvelden. Her er konsertene du bør få med deg:

Julia Holter (15.55, Vindfruen)

Julia Holter (Foto: Øya-festivalen)

Julia Holter (Foto: Øya-festivalen)

Hennes album «Have You In My Wilderness» var min personlige favoritt i 2015. Og, fullt fortjent, veldig mange andres også! Den amerikanske 31-åringen blander klassiske og personlige singer/songwriter-grep med mer eksperimentelle kunstelementer, og på 2015-albumet klarte hun å balansere disse ingrediensene perfekt.

Les også: Julia Holter – en av årets aller beste

 

 

PJ Harvey (21.35, Amfiet)

PJ Harvey (Foto: Artangel Commision)

PJ Harvey (Foto: Artangel Commision)

Så henne så seint som for en drøy måned siden, i Roskilde. Og det var utvilsomt et av de to største høydepunktene på årets festival! Med utgangspunkt i de to siste albumene ble det Intenst, kraftfullt og hypnotiserende. Forhåpentligvis blir det slik på Øya også. Be there!

Les også: Suveren PJ

 

 

 

Jamie XX (21.45, Sirkus)

Jamie XX (Foto: Øya-festivalen)

Jamie XX (Foto: Øya-festivalen)

Litt juks her, for jeg kommer neppe til å se ham. Er jo en uheldig kollisjon med PJ, og jeg tviler på at jeg ofrer Harvey for Jamie. Med XX fikk uansett Jamie mye oppmerksomhet for et par år siden, og solo som Jamie XX har han på albumet «In Colour» vist en mer personlig side av seg selv, uten å miste grepet om dansegulvet.

 

 

 

 

Disse bør du også få med deg torsdag: Seinabo Sey (16.50), Erlend Ropstad (18.35) og Arca (19.55)

Av Leif Gjerstad

Les flere saker fra Øya-festivalen

Legg igjen en kommentar