Debutantpris til Jon Krog Pedersen

Jon Krog Pedersen ble tirsdag tildelt Aschehougs deubtantstipend. (Foto: Aschehoug forlag)

I fjor høst presenterte vi bokdebutant Jon Krog Pedersen i et intervju. I går ble Oslo-gutten tildelt Aschehougs debutantstipend for sin roman «Bekymringsmelding for Hanna Tidemann».

Tildelingen fant sted da Aschehoug tirsdag presentere sin vårliste. Som begrunnelse for å gi Pedersen forlagets debutantpris (eller stipend, som prisen egentlig heter) skriver juryen blant annet at han

«viser friske ambisjoner og stort talent. Språket i romanen er utenom det vanlige lekent og sikkert, og forfatteren viser stor vilje til formmessig eksperimentering. Med sin skarpe disseksjon av den øvre middelklassens liv generelt og en overdådig julefeiring spesielt, innvarsler debutromanen et forfatterskap vi håper vil fortsette å vise oss våre dårlige, men kanskje også sjarmerende sider i en litterær form full av skarpe observasjoner som på samme tid både er hylende morsomme og dypt rørende.»

Les hele begrunnelsen her

Jeg gratulerer Jon Krog Pedersen aller hjerteligst med prisen, men ikke bare fordi han helt sikkert fortjener den. Det hører med at jeg også har kjent Jon siden han var liten guttunge og klassekamerat og nær venn av min eldste sønn Jonas. Og da blir det jo ekstra gøy når han som voksen markerer seg på denne måten. Gratulerer, Jon!

Les også: Bokdebutant: Jon Krog Pedersen

Legg igjen en kommentar