dePress og deLillos på bibliotek

I kveld kan du i Oslo få et gjenhør med dePress på Deichmannske og deLillos på Nasjonalbiblioteket.

For 30 år siden kunne man høre at «rocken er voksen», fra folk som ville høyne dens kulturelle status. I dag er den så voksen at den for lengst har flyttet inn både på museum og bibliotek. Et klart tegn på det er dagens arrangementer i Oslo, med deLillos på Nasjonalbiblioteket og dePress på Deichmannske biblotek.

Siden dePress lå før deLillos i tid, så tar vi infoen om arrangementet med dem først. Det er deres legendariske debutalbum «Block to Block» fra 1981 som skal under lupen i Classic Album Sundays, det fascinerende arrangementet hvor man først lytter gjennom hele albumet på kremanlegg, før Kent Horne fra CAS skal samtale med dePress-sjef Andrej Nebb om plata.

Arrangementet starter kl. 19 og finner altså sted i hovedbiblioteket i Oslo.

Les også: dePress – nyrockens kultstjernegruppe (arkivintervju fra 1981)

Glemte minner

Et par km vest for Deichmannske hovedbibliotek ligger Nasjonalbiblioteket, som på samme tidspunkt inviterer til sitt arrangement «Glemte minner om igjen», der journalist Audun Vinger skal prate med Lars Lillo-Stenberg om hans gamle sangskatter og låter som aldri dør.

Kanskje litt synd at to så pass beslektede arrangement finner sted på nøyaktig samme tidspunkt. Men kanskje er det også litt greit, så slipper Jørn Christensen komme i noen lojalitetsskvis. Han var jo med i dePress og har produsert mye med deLillos, blant annet debut-LPen.

Les også: deLillos suser avgårde (arkivintervju fra 1986)

Av Leif Gjerstad

 

 

 

Legg igjen en kommentar