Eagles of Death Metal-vokalist beskylder Bataclan-vakter for å være terrorister

 

Jesse Hughes på Nova Rock-konsert i 2015. (Foto: Wikimedia Commons)

Jesse Hughes på Nova Rock-konsert i 2015. (Foto: Wikimedia Commons)

Ifølge Jesse Hughes unnlot seks av Bataclans sikkerhetsvakter å møte opp på jobben den skjebnesvangre kvelden 13. november. «Ganske opplagt de hadde en grunn til sitt fravær», kommenterer Hughes. «Vanvidd» repliserer Bataclan-ledelsen.

Det er i et intervju med den amerikanske tv-stasjonen Fox som Hughes kommer med den voldsomme beskyldningen, skriver The Guardian. I intervjuet forteller han at han ble forundret over en sløv vakt ved inngangen til backstage, og at han derfor ba ledelsen om å sette inn en annen fra security. Men da fikk han til svar at det var litt vanskelig, fordi noen vakter enda ikke hadde dukket opp. Hughes hevder så at han etterpå fikk vite at seks av vaktene aldri møtte opp, og det er det som får ham til å komme med den grove insinuasjonen om at de samarbeidet med terroristene.

Eller som han ifølge Guardian uttrykker det: «Av respekt for politiets etterforskning vil jeg ikke komme med en endelig konklusjon, men det virker ganske opplagt at de hadde en grunn til ikke å møte opp».

Bataclan-ledelsen er rystet over beskyldningen, som de karakteriserer som «vanvittig».

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar