Erik Moll-ferie i musikalsk dur

(opprinnelig publisert mai 1995)

Erik Moll ventet i mange år før han endelig fikk Spellemannprisen i år, med albumet «Many Years To Go". (Foto: Nina Kovars/www.erikmloll.com)

Erik Moll ventet i mange år før han endelig fikk Spellemannprisen i år, med albumet «Many Years To Go”. (Foto: Nina Kovars/www.erikmloll.com)

Oslo: – Før var jeg som oftest i Texas om sommeren og i Norge om vinteren, men nå har jeg klart å snu det. Det er deilig å komme vekk fra Texas-varmen, og jeg elsker den norske sommeren, sier Erik Moll og glaner ut gjennom vinduet. Der høljer regnet ned over Oslo i strie strømmer.

I 1987 flyttet norsk-amerikaneren Erik Møll fra Bergen, Norge til Austin, Texas. I samme slengen ble Møll til Moll, og en ny karriere som låtskriver innledet. Åtte år seinere kan det tidligere Hole In The Wall-medlemmet smykke seg med å ha bidratt med mange sanger til Steinar Albrigtsen, Lynni Treekrem, Rita Eriksen og Rene Andersen. Og over sommeren kommer endelig hans første soloalbum, «In The Shadows».

– Tittelen er hentet fra en av sangene på plata, men passer også godt som beskrivelse på en låtskrivers tilværelse. Mens artisten står i rampelyset, forblir låtskriveren som regel i skyggen. Men det er ikke meg imot. Jeg trives med et litt tilbaketrukket liv, så lenge jeg finner avsetning for sangene mine, sier Erik Moll med et smil.

Norske spillejobber

Skjønt helt i skyggen befinner Erik seg ikke. Foruten å passe på karrieren i Austin, har han hvert år sørget for å pleie sine norske røtter med kombinerte ferie- og konsertturneer til gamlelandet.

Så også i år, hvor han blant annet står på scenen på Down On The Farm utenfor Halden førstkommende søndag. Foruten flere andre egne juni-konserter skal han også varme opp for Fjeld, Danko, Andersen i Oslo.

– I denne omgangen kommer jeg alene, men til høsten – når plata er ute – håper jeg å være tilbake med band. Det fine med spillejobber i Norge, er at jeg har en god unnskyldning til å hilse på slekt og venner. I år kom jeg kort tid før 17. mai, og det var eventyrlig å få være med på feiringa hjemme i Bergen. Med en niese som var rødruss og det hele, sier Erik Moll som imidlertid har god kontakt med nordmenn også fra sin plass i Austin.

Norsk Austin-kontakt

– Jeg er blitt en slags Austin-kontakt for norske musikere og andre musikkinteresserte. Det er stadig folk på besøk, men ikke mer enn at jeg fremdeles synes det er hyggelig med norske gjester, bedyrer Moll, retter på hatten og går ut for å møte den norske sommeren – og sine norske venner.

Av Leif Gjerstad

(opprinnelig publisert i NTB i mai 1995)

Legg igjen en kommentar