Fast grep

(Intervju første gang publisert mars 1988)

AC/DC-intervju i Adresseavisen 23. mars 1988

Oslo: «Blow Up Your Video» signaliserer AC/DC på coveret til sin nye LP, og lar lille skoleuniformskledde Angus Young hoppe gjennom TV-skjermen slik at glasset singler. Og helt tilfeldig er ikke tittelen og budskapet …

– Det er etter hvert blitt utallige TV-kana!er som spyr ut pop- og rockevideoer døgnet rundt. Men å se rock på TV kan aldri bli mer enn en dårlig erstatning for «the real thing». Det er «live» som tel er, fastslår Angus Young som mandag spilte for 6000 ivrige fans i Drammenshallen iført sin obligatoriske skoleuniform.
Som visuelt blikkfang og virvelvind har han sammen med det øvrige AC/DC hatt et jerngrep på hardrockpublikummet i snart ti år, og etter totalt 13 LPer er det intet som tyder på at grepet er i ferd med å løsne.

Trofast publikum

– Vi har vært heldige og kunnet glede oss over et trofast publikum. At media og kritikerne aldri har hatt særlig mye til overs for hardrockgrupper, bryr jeg meg ikke om. Det er uansett ikke de som kjøper platene våre, sier Angus som sammen med rytmegitaristen og broren Malcolm har vært med siden starten i Australia i 1974. 1 1976 emigrerte de av karrieremessige grunner til England, og de øvrige tre med vokalist Brian Johnson i spissen – er alle derfra.

Litt overraskende forteller Angus at til tross for flere millionselgende gull/platina-LPer, er det først på «Blow Up Your video» at gruppa har fått helt frie hender.

Av Leif Gjerstad

PS! Her er nok et avsnitt eller flere av intervjuet blitt kappet på desken i Adressa. Var en annonse for trøndersk rockemesterskap på samme side samme dag. Sikkert den som gjorde utslaget! 🙂

(Intervju første gang publisert i flere aviser. Denne versjonen er hentet fra Adresseavisen)

Legg igjen en kommentar