Forbyr mobiler på show

Snart forbys kanskje mobiler på konserter. Da venter vi bare på noe som kan stoppe kjeften på alle som skravler! (Foto: Diffuser.fm)

Jeg har aldri hatt noe forhold til Chris Rock. Nå er han min helt. Han nekter folk å bruke mobilene sine på showene han holder!

Undersøkelser viser at flertallet av de som går på festival ikke går på grunn av musikken, men fordi de vil feste. Erfaringer viser i tillegg at de aller helst vil skravle så mye at de forstyrrer alle rundt om, før de tar bilder av scenen for å dokumentere at de var der.

Begge delene kan være en plage for omgivelsene. men nå er det kommet et produkt som i hvert fall forhindrer folk fra å flashe med mobilen sin.

Produktet heter Yondr, og en av de som har omfavnet det er den amerikanske stand up-komikeren Chris Rock. Ifølge Aftonbladet blir han den første artisten som tar Yondr i bruk på en skandinavisk scene, når han kommer til så vel Sverige som Norge og Danmark i oktober.

Youndr er litt forenklet forklart et mobiletui med lås som alle publikummerne må legge sine mobiler i før de slipper inn. De får med andre ord beholde mobilen, men den er ubrukelig så lenge showet varer. Skulle de ha behov for å bruke mobilen kan de likevel gå til spesielle Yondr-opplåsingsstasjoner i lokalet (men ikke i samme rom som scenen).

Ser selvsagt noen innvendinger, men er likefullt fascinert av ideenom å få sett en konsert uten hundre mobiler mellom meg og scenen. Men oppfinnelsen jeg virkelig venter på, er den som automatisk stopper skravlebøttene etter la oss si de ca 30 sekundene man kan trenge til å gi en beskjed eller komme med en kjapp kommentar/observasjon.

Hvis et slikt konsept dukker opp som et crowdfunding-prosjekt, så kan de regne med støtte fra meg!

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar