Gamle, gode bluesgutter

(intervju opprinnelig publisert august 1981)

Blues Band-intervju i Oslo i 1981 (Faksimile fra Dagbladet)

Oslo: Paul Jones, Tom McGuiness og Hughie Flint er navn som vekker mange minner hos folk som husker 60-åras engelske pop og rhythm-blues-eksplosjon og grupper som Manfred Mann og John Mayall & The Bluesbreakers.

Men etter den tid har det vært svært lite å høre om disse tre herrene. Inntil nylig. For sammen med Dave Kelly og Gery Fletcher har de under navnet The Blues Band gjort stor suksess. En seiersgang som tidligere i sommer førte dem til Oslo og en bejublet konsert i Chateau Neuf, Kjellern. Og en seiersgang som har ført gruppa lenger enn opprinnelig planlagt.

— Vi kom sammen for å ha det gøy og spilte fire kvelder på puber i London. Det var alt. På det tidspunktet var det ingen av oss som nevnte ordet suksess, men de fire spillingene ga både oss og publikum mersmak, og — ja, her er vi, uttaler Paul Jones smilende om gruppas intensjoner og suksess.

Bredt publikum

— Utviklingen har vært artig, 
mener Dave Kelly. Først besto publikum hovedsakelig av
 30-åringer som mintes 60-åra,
 men etter hvert strømmet også
 dagens ungdommer til. Men de går på forskjellige konserter.

– De eldre ser oss på steder 
hvor de kan sitte behagelig og
 slappe av, mens de unge ikke
 har noe i mot å stå i et trangt og svett lokale.

Om å spille blues nå kontra i 60-åra er gruppa skjønt enige om at det er lettere i dag. Paul Jones forklarer:

— I 60-åra raste diskusjonen om hvorvidt hvite kunne spille blues eller ikke, og alle forsøkte å låte som om de var fra Chicago. I dag er denne musikkstilen internasjonal, og det er alminnelig akseptert at også hvite kan spille blues.

Prøvd seg på film

Etter å ha forlatt Manfred Mann, satset Paul Jones på en
karriere som skuespiller, og spilte blant annet hovedrollen i filmen «Privilege». Han virker imidlertid ikke umiddelbart fornøyd med å konfronteres med dette.

– La oss si det slik. Verken «Privilege» eller andre prosjekt jeg var med på vil bli husket av ettertida som geniale.

Paul Jones syns heller ikke det er altfor interessant å snakke om hva som kunne ha skjedd hvis han hadde takket ja til tilbudet han etter sigende fikk, om å bli Rolling Stones vokalist. (Da Paul Jones sa nei, gikk tilbudet videre til Mick Jagger).

— Uten Mick er det vanskelig å forestille seg Rolling Stones. Så enkelt er det. Noe helt annet er at hvis jeg hadde blitt med, tror jeg at Brian Jones fremdeles ville ha vært i live. Og det kan du godt skrive! tilføyer Paul Jones for liksom å understreke alvoret i den påstanden.

Ny LP

Når det gjelder Blues Bands egne framtidsplaner kunne gruppa ikke si mer enn at de har spilt inn en ny LP (som troligvis kommer i september), at de jobber med egne soloprosjekt og at de vil fortsette å turnere.

Og til slutt, men ikke minst: uansett hvor omfattende suksessen enn måtte bli. vil de ikke bruke store penger på «store forsterkere, røykteppe-maskiner eller den slags søppel», som gruppas bassist Gary Fletcher uttrykte det.

Av Leif Gjerstad

(intervju opprinnelig publisert i Dagbladet i august 1981)

 

Legg igjen en kommentar