Kalvøyafestivalen mellom to permer

kalvoya-coverFrank Zappa ville kjøpe øya, Carlos Santana måtte vasse i gjørme og festivalsjef Paul Karlsen ble anmeldt for heroinsalg. Tre små bruddstykker fra Kalvøyafestivalens lange og fascinerende historie. Flere blir det, når boka om festivalen kommer neste høst! Og forfatteren? Jepp, det blir meg!

I 26 år, fra 1971 til 1997, var Kalvøya-festivalen kongefestivalen i Norge. Den var selvsagt ikke alene på banen, og mot slutten av dens eksistens ble Kalvøya detronisert av Quart som landets hippe kredfestival. Men i et helhetlig perspektiv kan ingen festival gjøre Kalvøya rangen stridig som den viktigste innenfor pop/rock-sjangeren i Norge. Det var på mange måter der Woodstock kom til Norge, og i løpet av kort tid etablerte Kalvøyafestivalen seg som «alle festivalers mor».

På høy tid derfor at historien om Kalvøya skrives, og for meg er det selvsagt ekstra moro at det er jeg som skal skrive den! Kalvøya-boka er et samarbeidsprosjekt mellom Kalvøya-general Paul Karlsen, forlegger Erland Bekkelund og undertegnede. Det var Karlsen som kontaktet meg med forespørsel om jeg hadde lyst å bli med på prosjektet, med musikkentusiast og forlegger Bekkelund som tredjemann på laget.

Bekkelund driver Absolutt forlag, og han har de siste par årene vært involvert i utgivelsen og produksjonen av de to musikkbøkene «Zappa i Norge» (2014) og «Hamarfestivalen 1981 – mot rus» (2015).

Boka om Kalvøyafestivalen vil komme ut  høsten 2017.

Av Leif Gjerstad

Les også: Budstikka intervjuer Paul Karlsen om Kalvøya-boka

Les også: Frank Zappa: Stakkars Europa! (arkivintervju fra 1984)

Legg igjen en kommentar