Kari Bremnes, Morten Abel og Stage Dolls i Rockheim

Stage Dolls, Kari Bremnes og Morten Abel er innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Seremonien finner sted om et snaut halvår. (Foto: Leif Gjerstad)

Oslo: Et band og to artister kunne i dag juble over en plass i norsk rocks æreshall. Kari Bremnes, Morten Abel og Stage Dolls er alle innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

– Jeg har vel aldri vært så opptatt av ting som dette, men det er klart det er stas å få plass på Rockheim. Også fordi Rockheim er viktig for å sette fokus på det vi driver med, sa Morten Abel under prisseremonien på Rockefeller tirsdag formiddag.

Det er sjette gangen Stavanger-artisten er blitt nominert, så det kan synes på høy tid med en plass i norsk rocks æreshall, for 55-åringen som har preget norsk pop/rockførst med 80-tallsbandet Mods, deretter med The September When og de siste snart 20 årene som soloartist. For et par år siden kom Abel dessuten med sin aller første soloplate på norsk, «I fullt alvor». Den var produsert av Odd Nordstoga, men når han til vinteren slipper albumet «Evig din» har han selv påtatt seg produsentrollen.

Feirer 30 år

Kari Bremnes (60) slapp så seint som i september det kritikerroste  albumet «Det vi har», og kan i år se tilbake på en 30-årig platekarriere. Også hun er blitt nominert til Rockheim et par ganger tidligere, før hun i år ble innlemmet på tredje forsøk.

– Det er greit å leve i det vi har, jeg ser meg ikke så mye bakover, sa Bremnes passende nok (til NTB) da hun ga ut «Det vi har» tidligere i høst. Hun gjentok noe av det samme på Rockefeller tirsdag, da hun framholdt at dette var en flott avrunding på 30-årrsjubileet som artist, men at uansett hvor stas det er så er det enda viktigere å gå videre.

Bandleder med to brukne bein

Stage Dolls stilte noe redusert på Rockefeller, siden vokalist/gitarist/låtskriver Torstein Flakne (56) måtte bli hjemme på grunn av to brukne bein!

– Han falt på glattisen, men lover å være til stede under innlemmelsesseremonien i Rockheim i mai, lovte gamletrommis Steinar Krokstad som hadde tatt turen til Rockefeller med de nåværende stagedollsene Morten Skogstad og Terje Storli.

De understreket samtidig at to brukne bein ikke er god grunn nok til å avlyse konserter. Trønderne er for tiden ute på turné, og på sju av konsertene har Flakne stilt på scenen med gips og skinne. Han har også meldt at han er klar for helgens 80-talls rockeparty sammen med de gamle kollegene i Return i Oslo til helgen.

– Vi hjelper han inn på scenen, hvor han plasseres på en stol og spiller, forklarte Stage Dolls-kompisene..

Begivenheten med Stage Dolls og Return finner sted på Sentrum Scene lørdag, artig nok samme kveld som Morten Abel inntar Oslo Spektrum med sitt gamle 80-talls band The Mods.

Kriteriene som må oppfylles

Kravet som må oppfylles for å få en plass i Hall of Fame er at det er minst 25 år siden artisten platedebuterte. Nominasjonsprosessen foregår i to omganger. Først plukker en fagjury ut ni artister som blir nominert, før rundt 200 bransjefolk stemmer fram sine tre favoritter blant disse ni. De tre som får flest stemmer innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

Årets innlemmelsesseremoni finner sted i Olavshallen i Trondheim 28. mai, og tv-sendes på NRK1 med Jon Niklas Rønning som programleder.

Tre intervjuer fra den gangen de var nokså ferske

Siden kravet for å bli nominert forutsetter minst 25 års platekarriere, har Leffe her plukket fram et intervju med hver av de tre nominerte som oppfyller alderskriteriet:

Les også: September nå! (arkivintervju fra 1991)

Les også: Ferske spor fra Kari Bremnes (arkivintervju fra 1991)

Les også: Stage Dolls stripper (arkivintervju fra 1991)

Legg igjen en kommentar