Konsertkræsj de luxe

Sivert Høyem, Håkan Hellstrøm og deLillos spiller samtidig i Oslo lørdag.

Sivert Høyem, Håkan Hellstrøm og deLillos spiller samtidig i Oslo lørdag.

At noen konserter kræsjer med hverandre er ikke altfor uvanlig. Men at tre skandinaviske toppnavn står på scenen samtidig bare noen få hundre meter fra hverandre hører til sjeldenhetene. Lørdag skjer det. Med deLillos på Rockefeller, Sivert Høyem på Sentrum Scene og Håkan Hellström i Oslo Spektrum!

I skrivende stund er både Høyem og Hellström utsolgt, mens det fortsatt skal være noen billetter igjen til Rockefeller-konserten med Lars, Lars, Lars & Øystein. Men uansett hvilket av disse tre stedene man måtte befinne seg på lørdag blir det nok høy stemning. Antakelig også med Hellström-seier hvis allsangfaktoren skal måles.

For Håkan fra Göteborg har koblet et grep på det skandinaviske publikum som ingen andre. Aller mest i Sverige selvsagt, men han kan ikke akkurat klage på interessen i Norge heller, all den tid hans Spektrum-konsert i Oslo ble utsolgt på et par strakser. Slik konsertene hans stort sett blir, uansett hvor han spiller for tida.

Fortsatt virker det jo helt utrolig at han solgte ut Ullevi to ganger sist sommer, på mindre enn en halvtime etter at billettsalget åpnet. For vi snakker altså om 141.288 publikummere i løpet av to sommerkvelder! En av dem var for øvrig undertegnede, som lot seg begeistre like mye som alle de andre.

Les også: Den store triumfen (konsertanmeldelse)

Mer Håkan til sommeren

Det siste når det gjelder Hellström er for øvrig at han legger ut på en liten Sverige-turné neste sommer. Startskuddet går på Stadion i Stockholm og avslutningen (selvsagt) på Ullevi i Göteborg. Derimellom får også Gävle, Umeå, Örebro, Karlstad, Öland og Malmö besøk. Og billettsalget? Selvsagt så stort trøkk at selv før det åpnet fredag fikk de som prøvde å ringe eller logge seg inn beskjed om at det var sprengt. Kanskje  fikk de en beskjed a la ”just nu är det många som ringer. Du står nu som nummer 244.373 i kön»?

I hvert fall ble resultatet straks at det ble plusset på med to konserter, i henholdsvis Stockholm (Stadion, 9. juni) og Göteborg (Ullevi, 28. juli). Men de er det faktisk fortsatt billetter til, for deg som måtte lure.

De to norske

Sivert Høyem har også hatt gleden av å spille i – og selge ut – Oslo Spektrum. Denne gangen «nøyer» han seg imidlertid med to konserter på Sentrum Scene. Begge utsolgt de også, slik at rundt 3500 personer får se den høyreiste artisten i Oslo denne helgen. Det hører også med at lørdagens konsert markerer finalen på årets Høyem-turné som har snirklet seg rundt om i Norge og ikke minst nedover i Europa, etter startskuddet som faktisk fant sted i nevnte Oslo Spektrum i februar.

Men deLillos har altså ikke klart å selge ut Rockefeller??? Fiasko??? Har folk endelig gått lei dem??? Neppe. Det er vel heller et utslag av at deLillos i løpet av sin lange karriere (medregnet dagens to konserter) har spilt 80 konserter bare på Rockefeller, foruten alle andre større og mindre arrrangementer i Oslo-området. De er slik sett ikke akkurat en sjeldenhet å se på scenen, og seinest i fjor høst spilte de seg gjennom alle sine studioplater i en konsertrekke på ti dager på Popsenteret.

Så i den forstand er lørdagens Rockefeller-konsert kanskje heller et bevis på den imponerende trofastheten Oslo-publikum viser sine rutinerte veteraner, når så mange går for å se kvartetten «nok en gang, for n’te gang».

Les også: Konsert: deLillos-hyllest til fortid og samtid

Les også: Han som ikke heter Lars

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar