Leicester rules ok!

Fra en anonym tilværelse har Leicesters fotballlag i løpet av året plassert byen på kartet! (Foto: National Space Centre, Leicester/Wikimedia Commons)

Fra en anonym tilværelse har Leicesters fotballlag i løpet av året plassert byen på kartet! (Foto: National Space Centre, Leicester/Wikimedia Commons)

Knapt noen visste hvem Jamie Vardy og Riyad Mahrez var for få måneder siden. Nå vet alle at de er krumtapper i det fotballeventyret som heter Leicester City Football Club. Mandag sikret laget seg en sensasjonell ligatittel i Premier League!! Leffe hyller fotballheltene med å sette sammen et annet Leicester-lag, bestående av kjente musikere, forfattere og filmfolk fra den engelske byen.

Leffe har mest tro på den offensive varianten av 4-4-2 og har komponert laget med det som utgangspunkt.

Keeper:

Graham Chapman (1941-1989). Var født og oppvokst i Leicester, men hadde forlatt byen da han revolusjonerte humoren sammen med de andre i Monty Python. Studerte medisin i Cambridge da han traff John Cleese, og redsten er historie. En av de største Python-rollene til Chapman var som Brian i filmen «Life of Brian». De som kjenner både Monty Python, reiligion og fotball vet at «Jesus saves», så derfor er Chapman vårt soleklare valg i mål.

Forsvar

Engelbert Humperdinck (1936 – ) «Please release me» sang Humperdinck (alias Arnold George Dorsey) med patos i 1967, men vi avslår hans transfersøknad. Og siden han i tillegg til musikerkarrieren vervet seg til det britiske forsvaret noen år plasserer vi ham på høyrebacken. Bare trusselen om 90 minutter med «release me» rett inn i øret burde uskadeliggjøre enhver motstander.d

Rick Grech (1946 – 1990) På siste halvdel av 1960-tallet var Leicester-gruppa Family et av de beste (undergrunns)bandene England kunne by på. Albumet «Music From A Doll’s House» (1968) er en klassiker, og fyren som (før alkoholen tok overhånd) holdt alt på stø kurs med sin pumpende bass var Rick Grech. Det gjorde han litt etter også i supergruppa Blind Faith, på en måte som sikrer ham plass i midtforsvaret.

C. P. Snow (1905 – 1980) På gamle dager, etter fotballkarrieren, ble Snow faktisk adlet som baron Snow. Den æren ble han til del etter et langt liv som en av samfunnets pålitelige klipper. For i tillegg til evner som kjemiker og framgangsrik forfatter vandret Snow så langt inn i politikkens verden at han på 1960-tallet fikk et par år i Harold Wilsons Labour-regjering. En slik samfunnsstøtte er selvskreven i midtforsvaret.

Stephen Frears (1941 – ) Regissøren som har gitt oss filmer som «My Beautiful Laundrette», «Farlige forbindelser» og «High Fidelity» har vist evne både til å lese ulike miljøer, eliminerte farer og overraske kreativt. Burde bekle rollen som offensiv vingback godt.

Midtbane

Sue Townshend (1946 – 2014) Arbeiderklassejenta fra Leicester ønsket ikke å gå den brede fabrikkveien, men oppsøkte i stedet utkanten hvor hun kunne eksperimentere med teater og litteratur. Traff blink med bokkarakteren Adrian Mole på 1980-tallet og kunne knapt gjøre noe feil før diabetes og dårlig helse satte en stopper for karrieren. Med henne på høyrevingen binder vi garantert opp to av motstanderens spillere.

Jon Lord (1941- 2012) Måtte forlate fødebyen Leicester for å realisere drømmene i Deep Purple. Men keyboardisten hadde alltid sitt hjerte i hjembyen og hans lydtepper var så fyldige og bastante at de var vanskelige å trenge igjennom. Lord ville passet utmerket som et defensivt anker på midtbanen.

Julian Barnes (1946 – ) Den britiske forfatteren var bare noen uker gammel da familien flyttet til London. Men han har erklært seg som svoren tilhenger av Leicester City Fotball Club og hevder at hjertet hans ble igjen i Barnes-familiens hjemby. Tre av hans romaner ble nominert til Man Booker-prisen før «Fornemmelsen av slutten» endelig sikret ham troféet i 2011. Med hans overblikk og spennende visjoner er han et naturlig valg i en offensiv sentral midtbanerolle.

Cornershop (1991 – )Aller best kjent for den suverene hitsingelen «Brimful of Asia» sprudler Cornershop over av energi og kreativitet. Her handler det om offensiv tenking og angrep! angrep! angrep!, og med det navnet kan vi jo ikke  annet enn å plassere dem på venstrevingen, hvor de kan komme med sugende løp ned mot cornerflagget.

Angrep

Roger Chapman (1942 – ) Mens Grech holdt bassen i Family utforsket og utfordret vokalist Chapman alle de (bak)rommene hans nysgjerrige vibrato kunne avdekke. Og det gjorde han med slik fantasi og kreativitet at da han var på topp var det få andre som kunne måle seg med ham i gjennombruddstyrke. Spissplassen er hans!

Kasabian (1997 – ) Leicester-gruppa gjør krav på å være 2010-tallets mest vitale britiske band, i en tradisjon som klart forteller om deres bakgrunn i UK. Er det indie? Er det rock? Er det for britisk for at omverdenen helt skal forstå hvorfor de har headlinet Glastonbury Festival og både Brit Awards, Q og NME ved ulike anledninger har kåret dem til britenes beste band? Vi stoler på at vokalist Tom Meighan griper sjansen og viser at han fortjener plassen på topp!.

Innbyttere:

Med mindre noen blir skadet virker dette laget så solid at det ikke skulle være noen særlig grunn med bytter. Men, bare sånn for sikkerhets skyld, så kan vi jo ta med et par pensjonerte fotballspillere fra byen som backup.

Og med Peter Shilton i mål og Gary Lineker på topp burde vi være trygge på å holde tett bakover og øse inn mål framover.

Leicester City Fotball Club Rules, ok!

Av Leif Gjerstad

 

Legg igjen en kommentar