Lønnsomt å reparere gitarer

Bob Dylans gamle Martin D-28 ble nylig solgt på auksjon. (Foto: Heritage Auctions)

Bob Dylan har gjort noen kroner på sine låter. Nå har hans gamle gitarmann Larry Cragg tjent 2,5 millioner kroner på en av Dylans gitarer.

Larry Cregg har fortid som gitarmaker og gitarreparatør, og jobbet lenge for Bob Dylan. Det har sikret Cregg en god pensjon, etter at han nylig auksjonerte ut en 1963-modell Martin Guitar. Gitaren, som Dylan blant annet brukte på George Harrisons «Bangladesh concert», var i Dylans eie fram til 1977, da han solgte den til Cregg for 500 dollar. Nå har Cregg kvittet seg med gitaren, og da den ble auksjonert ut stoppet ikke budgivinga før summen hadde havnet på 300.000 dollar, melder det britiske bladet Acoustic.

Det samme bladet kan også fortelle at Neil Young skal kvitte seg med noen av sine gamle gitarer, innspillingsutstyr og andre greier han har samlet på seg i løpet av årene. Totalt er det rundt 230 gjenstander som skal vekk, og også her er det auksjon som gjelder. Inntektene fra auksjonen, som finner sted 9. desember i Los Angeles og også kan følges på nettsiden www.julienslive.com, skal gå til Youngs Bridge School-prosjekt for multifunksjonshemmede barn.

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar