Mick Jagger: Stones skjebne uviss

(intervju første gang publisert september 1987)

Mick Jagger-intervju i Adresseavisen 19.09.1987

Stockholm:- Rolling Stones er en meget god gruppe, så det ville være veldig trist hvis den gikk i oppløsning. Men, men… Ingen vet hva fremtiden bringer, og livet må gå videre uansett. Med eller uten Stones, fastslår Mick Jagger..

Briten var i Stockholm i går, for å snakke om sin nye LP «Let’s Work», men måtte pent finne seg i å bli konfrontert med nysgjerrige spørsmål om Stones’ uvisse skjebne. Er de oppløst eller ei? Men som ovenstående utsagn viser, Jagger lot spørsmålet bli stående ubesvart. Og ikke bare det, han viste samtidig klar uvilje til å snakke mer om Rolling Stones eller kommentere de påståtte stridighetene mellom Jagger og Keith Richards.

– Sist gang jeg så Keith, var i 1986, svarte han krast og demonstrativt surt. Derimot tødde han betraktelig opp når samtalen kom inn på hans aktuelle solokarriere.

– Det var fryktelig gøy å lage «She’s The Boss», men jeg er mer fornøyd med resultatet på min nye LP, «Let’s Work». Stilmessig er den mer variert, samtidig som den i kvalitativ forstand er mer homogen, sier Jagger som har spilt inn sin nye LP i studioer i Holland, Barbados og New York. Med to forskjellige medprodusenter; Keith Diamond og Dave Stewart fra Eurythmics.

Arbeidsmoral

Mick Jagger er usikker på fremtiden til Rolling Stones. (Foto: www.mickjagger.com)

Stewart står også oppført som medkomponist til tre av låtene på «Let’s Work», bl.a. tittelkuttet. Og kanskje hyllesten til den gode arbeidsmoral er den viktigste meldingen som den fryktede rebellen fra 60-årene har i dag?

Bli ikke lat!

– Jeg tenkte mest på meg seiv da jeg skrev den teksten, smiler Mick. – Det er en sang som reflekterer over mitt liv og hvor viktig det er å ikke bli lat og slå seg til ro med det man allerede har prestert. Seiv om teksten er myntet på meg, tror jeg innholdet kan ha aktualitet og gyldighet også for andre. Dessuten er det jo OK å skrive om noe annet enn sex, som de fleste rockesangene i dag handler om. Jeg antar at jeg på det feltet uansett har levert min andel – og vel så det, flirer Miok som også nikker samtykkende til et forslag om at hans nye LP er mer personlig enn den forrige.

– Jeg har registrert at mange hevder at dette er en meget personlig LP, og jeg ser ingen grunn til å krangle om akkurat det. Utgangspunktet for det jeg skriver om, er uansett alltid det virkelige liv. Om ting som jeg – eller noen jeg kjenner – har opplevd, svarer Mick.

Folk splittes


Noen har påstått at hans nye LP er mer politisk enn det meste han har skrevet tidligere. Stones-vokalisten nikker enig til påstanden, men tilføyer lettere selvironisk at «akkurat det skulle det kanskje ikke så mye til».

-
 Jeg har jo i sannhetens navn aldri utmerket meg som noen utpreget politisk tekstforfat ter, innrømmer Jagger med et smil. Før han prøver å reflektere litt over denne hans litt «politifiserte» utvikling.

– Etterhvert som man blir eldre, blir man også mer reflektert. Som far har jeg dessuten mine barns fremtidsutsikter i tankene. Og i tillegg er jeg svært bekymret for polariseringen vi ser i dagens England. Tiden med Thatcher har gjort splittelsen mellom folk enda tydeligere. Det bekymrer meg.

Selv er han likevel ikke særlig mye i sitt gamle hjemland. Av skattemessige årsaker har han levd i eksil i utallige år, for det meste i New York, men mye av tiden også på sitt slott i Frankrike.

Jagger-turné


Om alt går slik Mick håper, legger han ut på en soloturné neste år. Da med et show han lover skal bli vesensforskjellig fra Rolling Stones.

– Med Stones ble det mer en begivenhet enn en konsert. Når jeg
 nå legger ut på egen hand, vil jeg
 satse i litt mindre skala og kanskje også flette inn musical/cabaret-elementer. Uten at det betyr at jeg sikter meg inn på noe flashe Las Vegas-style show, forteller Mick Jagger.

Film med Bowie

– Da David Bowie var her tidligere i år for å lansere sin nye LP, fortalte han at dere jobbet sammen om en film. Hvordan går det med den?

– Fremover. Manuset – som David og jeg seiv kom med ideen til – er allerede ferdig. Hva som skjer hernest tør jeg ikke å si noe om. Vi får vente og se …

… Bowie antydet at filmen ville bli ferdig en gang i løpet av 1988…

– Sa han virkelig det? Det var dristig. Jeg tør aldri å gå ut med en slik melding før jeg er hundre prosent sikker. Verden er full av mange lovende prosjekt som aldri blir realisert, kommenterer Mick som for mange år siden hadde noen filmroller, men i det siste har holdt seg unna filmduken.

– Jeg har alltid vært fascinert av film, men det er vanskelig å konsentrere seg fullt på mer enn én ting av gangen. Siden musikken og Stones alltid har hatt førsteprioritet, har det gått utover en mulig filmkarriere, forklarer Jagger før han avslutningsvis røper at han bruker en del av fritiden sin til å skrive noveller.

– Jeg har skrevet mange, men jeg har foreløpig ikke gjort noe forsøk på å få dem publisert. Til det er jeg altfor blyg…

Av Leif Gjerstad

(intervju opprinnelig publisert i september 1987 i flere aviser, blant andre Bergens Tidende og Adresseavisen)

 

Legg igjen en kommentar