Midnight Oil ba om Mercury Motors som support

Mercury Motors varmer opp for Midnight Oil på Rockefeller. Slik de gjorde på Kalvøya-festivalen i 1990. (Foto: HL Foto/Mercury Motors)

Oslo: Når Midnight Oil går på scenen på Rockefeller torsdag 29. juni er det med Mercury Motors som support. Akkurat som den gangen begge bandene spilte på Kalvøya-festivalen 1990.

Ifølge Rockefeller er det ikke konsertstedets eget påfunn, men visstnok et ønske fra det australske bandet. De hadde hatt så sansen for den norske trioen på Kalvøya at de ytret ønske om, hvis mulig, å få dem som support også på årets Oslo-konsert.

– Litt rart at de skal huske oss så lenge etter, så jeg vil ikke være sannhetsvitne til den påstanden. Men skulle det stemme så er jo det veldig gøy. Og en god historie er det jo uansett, kommenterer Mercury Motors-bassist Per Vestaby.

Les også: Midnight Oil: Miljøvennlig olje fra Australia (arkivintervju fra 1990)

Det regnet. Heldigvis!

Vestaby har selv klare minner fra Kalvøya-festivalen 1990, lørdag 30. juni og søndag 01. juli.

– Vi åpnet festivalen søndag, mens Midnight Oil headlinet noen timer seinere. Lørdagsværet hadde vært strålende, og var fint også helt fram til like før vi skulle på. Da var det litt sånn at det kunne begynne å regne, og like etter at vi begynte kom dråpene. Heldigvis! Det var jo så tidlig på dagen at folket bare satt sløvt på gresset, men det kunne de ikke da regnet kom. Det ble for vått, så de måtte opp. Mange trakk samtidig også litt nærmere scenen, og det passet vår energidrevne rock mye bedre enn om de hadde blitt liggende på gresset. Med responsen vi fikk ble det en god konsert, minnes veteranbassisten.

Trioen – som foruten Vestaby besto av Jørn Christensen og Øyvind Hansen – hadde nylig gitt ut sitt andre, meget solide album «Smash the Moon» den sommeren, og det ble ytterligere tre album før de ga seg etter «Humbleberry Wine»-utgivelsen i 1996. Riktignok gjorde de et lite comeback i 2013, med samlealbumet «Rewind» som også inneholdt tre nye låter og etterfølgende turné.

Men ifølge Per Vestaby er sommerens Rockefeller-konsert en oneoff. De spiller gjerne et par, tre konserter i året, men lar det bli med det. Og utover konserten denne uka som support for Midnight Oil har de ingen andre på tapetet dette året.

Les også: Mercury Motors på toppgir (arkivintervju fra 1990)

Travle med Cowboys

En av grunnene er iføle Vestaby at både Jørn Christensen og han i dag spiller i CC Cowboys – og de har 35 jobber igjen på nåværende turné.

– Vi spiller hver eneste helg fram til september, og CC krever så mye at det ikke er lett å finne tid eller energi til Mercury Motors. Dessuten føler vi nok at Mercury Motors falt i en grop det ikke er lett å komme seg ut av. På et tidspunkt hvor norsk rock på norsk var på virkelig frammarsj med Dumdum, Raga, Jokke og deLillos, så valgte vi å synge engelsk. Det tror jeg bremset bandet i kommersiell forstand, sier Vestaby som gleder seg både til Mercury Motors og Midnight Oil på Rockefeller torsdag.

– Siden Mercury Motors spilte først på Kalvøya i 1990, fikk vi tid til å se både Lenny Kravitz og Midnight Oil. Og jeg husker jeg synte Midnight Oil var dritbra, så det skal bli gøy å få oppleve dem igen!

Av Leif Gjerstad

Se videoer: 

 

 

Legg igjen en kommentar