Nesten helnorsk på Øya

Lars Vaular får den prestisjefulle oppgaven å avslutte Øya-festivalen lørdag. (Foto: Øya-festivalen)

Øya-festivalen har helt fra starten satset mye på norsk musikk. Dermed ligger det nesten noe symbolsk i at fem av seks artister på hovedscenen på avslutningsdagen er norske, med Lars Vaular som ankermann.

Det er selvsagt mye utenlandsk å glede seg over også, på Øya-festivalens fire rene musikkscener. Med den sedvanlige miksen av hovedsakelig unge og relativt nye navn, ispedd noen eldre legender. Slik det skal være.

Men det er artig å se hvordan programmet på hovedscenen Amfiet har utviklet seg, etter at Øya startet med det som nå er blitt en hyggelig tradisjon, med formiddagskonsert med et stort og folkekjært navn som åpning på avslutningsdagen. Og i den andre enden med et stort og tungt navn som får den store æren å avslutte festivalen.

I år er det henholdsvis Vazelina Bilopphøggers og Lars Vaular som har fått disse to prestisjejobbene lørdag, med Stein Torleif Bjella midt i mellom som ytterligere et sikkert vinnerkort. Men foruten disse tre står også Morudes (Maarud-brødrene) og Mikhael Paskalev på Amfiet-programmet, slik at bare danske står i veien for en helnorsk dag på Øyas største scene.

Les også: Blå sanger om gode liv (intervju med Stein Torleif Bjella)

De andre scenene

Også på de andre scenene er det mye norsk å se, med Broen, Blood Command, Nils Bech og Jenny Hval som største trekkplastre. Alle disse har jeg sett i løpet av det siste året, slik at min egen nysgjerrighet (vekk fra Amfiet) går mest i retning det amerikanske bandet Car Seat Headrest.

 

Fortsatt et relativt ferskt og ubeskrevet navn her hjemme, men fjorårets album «Teens of Denial» fikk så mye positiv oppmerksomhet at det er all grunn til å tro at hovedsjåfør Will Toledo snart har styrt bandet opp en divisjon.

Det høres uansett ut som en variert og utmerket kveld med Bjella (17.35) og Car Seat Headrest (20.10) som holdepunkter på kvelden før Lars Vaular (21.30) setter endelig strek for årets festival.

Av Leif Gjerstad

Flere saker fra Øya-festivalen

Legg igjen en kommentar