Ni på lille lørdag

Musikk for alle ukas dager. I dag: onsdag (Illustrasjon: dohanews)

Onsdagen går for å være lille lørdag. Men utvalget av onsdagslåter er ikke så altfor sterkt. Her er likevel ni låter som pretenderer å eie onsdag.

Vi har fordelt dem nesten likt på skandinaviske og ikke-skandinaviske artister, og begynner like godt med Geir Lysstrup som åpenbart syns Onsdag er litt kjip, om enn litt mer funky enn vi er vant å høre Lystrup.

Har Norsk Råkk gjort noen strategiske ukedagsvalg? Man kan jo lure, med tanke på at de sneik seg inn på tirsdagslista med «Tirsdag» – og nå går inn i den nye dagen med Onsdag morra roots.

Kaia Huuse er allerede der, og kan varmt og melodiøst mimre om den kalde høstdagen klokka fem som hun traff «deg». Og dagen, det var selvsagt en Onsdag.

Highasakite vil ikke synge om onsdag, men foretrekker Wednesday i stedet. Og det har de tydeligvis gjort helt «Since Last Wednesday»

Borte i USA sitter Tori Amos og frykter ingenting, mens hun i kjent stil konstaterer at visst er det «Wednesday».

Om det er tidlig eller seint sier Amos ingenting om, noe derimot Simon & Garfunkel gjør, ved at de tidsfester scenarioet til «Wednesday Morning, 3. A.M.».

Våre nordirske helter i The Undertones er muligens litt vagere ved å erklære at det handler om «Wednesday Week». Til gjengjeld gjør de det så overbevisende at vi gjerne blir med dem hele uka.

Fra Derry over den irske sjøen til Manchester-bandet Inspiral Carpets som fastslår at det er «Just Wednesday». En dag som neppe er så «bare» for Beatles, som får oppleve at husets unge datter forlater huset på nettopp en onsdag i «She’s Leaving Home».

Kanskje for å gå en torsdag i møte? Vi får se etterhvert.

Av Leif Gjerstad

Hør onsdagslåtene her:

spotify:user:lgjerstad:playlist:70koBFM7AXzagScvfBgLBF

 

Les/hør også: Tolv på en tirsdag

Les/hør også: Musikk for mandager

Les/hør også: Søndag Söndag Sunday; musikk fra morra til kveld

Legg igjen en kommentar