Øya-headlinere i kollisjon

Nest siste dag på Øya byr på en litt kjedelig kollisjon, når de to headlinerne Highasakite og New Order spiller nesten helt parallelt på to ulike scener. På Øya blir du nødt til å velge – her på LeffesLab får du tips om annet å velge!

Band of Gold (16.55, Amfiet)

Band of Gold (Foto: Øya-festivalen)

Band of Gold (Foto: Øya-festivalen)

Noe overraskende vant den norske duoen tidligere i år Nordic Music Prize for sitt debutalbum «Band of Gold» som for øvrig også ble Spellemannprisnominert. Albumet er uansett en fin miks av melodisk rock i ulike tapninger og hentet fra flere tiårs pophistorie. Med sterke melodier, smarte arrangement og en positiv vestkystfeel i bånn, ligger alt til rette for at Nina Mortvedt, Nikolai Hængsle Eilertsen og deres medmusikanter kan skape en veldig trivelig start på fredagskvelden.

Highasakite (21.30, Amfiet)

Highasakite (Foto: Øya-festivalen)

Highasakite (Foto: Øya-festivalen)

Da Highasakite slapp albumet «Camp Echo» i mai, ble plata møtt med hallelujarop fra mange kanter. Jeg var ikke enig, og mener den kanskje er en litt konstruert plate som de ikke var helt klar for, i kjølvannet av den fortjente megasuksessen med «Silent Treatment». Live har uansett bandet de siste par årene lagt alen til sin vekst, og evner å omforme deres mørke musikk til et hypnotisk og suggererende heksebrygg. Gleder meg!

Les også: Highasakite til Øya og Pstereo (intervju)

New Order (21,45, Sirkus)

New Order (Foto: Øya-festivalen)

New Order (Foto: Øya-festivalen)

Ifølge Øya-festivalen er dette bandets første konsert i Oslo siden 1981. Det stemmer sikkert, men jeg var så heldig at jeg fikk sett dem så pass nylig som på Roskilde-festivalen tidligere i sommer. En ekstatisk konsert, hvor de gradvis bygget opp sitt blåkjølige brygg til et ekstatisk dansevennlig klimaks. Ganske sikkert det nærmeste jeg kommer discogulvet i 2016! New Order er heldigvis plassert i lagerhallen Sirkus, med vegger og tak som sikrer intimitet og klubbfeeling. Mindre heldig er at de spiller omtrent samtidig med Highasakite, men det er vel det som kalles motprogrammering.

Les også: Ti konserter å minnes (fra Roskilde-festivalen 2016)

Les også: Ny orden med New Order (arkivintervju fra 1993)

 

Andre ting å sjekke ut fredag: Hedvig Mollestad Trio (15.05), Oslo Sinfonietta (15.55), Lush (17.40) og Chvrches (19.45)

Av Leif Gjerstad

Flere saker fra Øya-festivalen

 

Legg igjen en kommentar