Pink Floyd gjenforenes på Glastonbury?

Pink Floyd, slik de så ut i 1971. (Foto: Pink Floyd Archives)

Om tre uker er det 50 år siden bandet ga ut debutsingelen «Arnold Layne», og om en drøy måned slippes deres «The Early Years, 1965-1972» på seks album. Den store nyheten er likevel at Pink Floyd muligens stiller på Glastonbury-festivalen til sommeren!

Eller i hvert fall deler av bandet. For to av de fire i originalbesetningen (Syd Barrett og Richard Wright) døde for mange år siden, og i øyeblikket synes det uklart om David Gilmour vil bli med. Da står vi igjen med Roger Waters og Nick Mason, som også er de to som tok initiativet til bandet i midten av 1960-tallet.

Glastonbury-nyheten ble kjent da Waters og Mason torsdag holdt en pressekonferanse på V&A Museum i London, i forbindelse med Pink Floyd-utstillingen som åpner der 13. mai. Da dukket ifølge The Guardian Glastonbury-temaet opp, i forbindelse med at festivalledelsen tidligere har uttalt at Pink Floyd og Fleetwood Mac står øverst på ønskelista over hvilke band de vil se som headlinere. Siden både Waters og Mason bekreftet at de gjerne kunne tenke seg en Pink Floyd-konsert på Glastonbury, vil det derfor ikke overraske noen om festivalledelsen tar dem på ordet og kommer med et tilbud.

Usikkert med Gilmour, sikkert med plater

Om David Gilmour blir med, er mer usikkert. Forholdet mellom Gilmour og Waters har jo vært veldig anstrengt i mange, mange år, og tidligere forsiktige forsøk på å samle bandet igjen har av den grunn ført til nada.

Sikkert er det likevel at bandets syv første år blir utgitt på seks album som «The Early Years, 1965 – 1972: The Individual Volumes». Men for blodfans er kanskje disse platene likevel ikke så viktige, siden de tidligere har inngått som del av den store samleboksen «The Early Years». Har du boksen, har du med andre ord allerede disse seks platene. Men har du ikke boksen, er det nå mulig å kjøpe et eller flere av de seks albumene uavhengig av hverandre.

Av Leif Gjerstad

Les også: Arnold Layne – rockens beste transvestitt

Les også: Crazy Diamond 70 år

Les også: Pink Floyd – et aldrende megaband (arkivintervju fra 1988)

Les også: Vi morer oss ihjel (arkivintervju fra 1992)

Legg igjen en kommentar