Propeller-sjef årets Bjellesau

Frithjof Hungnes er årets Bjellesau. (Foto: Hungnes/Facebook)

Frithjof Hungnes er årets Bjellesau. (Foto: Hungnes/Facebook)

Det er FONO, interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskap, som hvert år deler ut Bjellesau-prisen til personer eller institusjoner som har gjort en helt spesiell innsats for norsk musikk. I år falt valget på Frithjof Hungnes, eier og daglig leder av plateselskapet Propeller Recordings.

I begrunnelsen for at Hungnes er årets vinner av Bjellesau-prisen peker FONO i en pressemelding på at Propeller Recordings siden starten tidlig på 2000-tallet har markert seg som hjem for artister som Hanne Hukkelberg, Superfamily, Katzenjammer, Moddi, Team Me, Highasakite og Frøkedal.

Sammen har Propeller-artistene vunnet mange priser for selskapet, samtidig som Hungnes bevisst og målrettet har jobbet med å etablere artistene også internasjonalt. Dels gjennom turnévirksomhet, dels ved økt fokus på å eksportere selskapets musikk til bruk i utenlandsk reklame og tv-produksjoner. Foruten penger i kassa har dette gitt artistene verdifull internasjonal promotering, mens Hungnes har framstått som en foregangsmann innen norsk musikkbransje med hensyn til å finne nye inntektskilder. Slik har han ikke bare styrket Propeller-selskapets stilling, men også norsk musikks posisjon i utlandet.

Parallelt med at Hungnes driver Propeller Recordings har han vært en av drivkraftene i Propeller Studios, som det siste tiåret har vært et av de viktigste innen norsk musikkproduksjon. Ikke bare selskapets egne artister, men også mange andre artister har benyttet Propeller-studioet til sine produksjoner.

Foruten virksomheten i Propeller Recordings og Propeller Studios, har Hungnes også vært medeier og styreleder i Wrightegaarden i Lillesand, som i sommerhalvåret har arrangert mange store konserter. Hungnes store entusiasme for musikk kommer også til syne ved at han på hobbybasis spiller bass i bandet Pråm & Sill.

Prisen blir delt ut fredag kveld på by:Larm i Oslo.

Av Leif Gjerstad

Les også: Highasakite til Øya og Pstereo (intervju 2016)

Legg igjen en kommentar