– Rockabilly-heltene ikke våre idoler

Stray Cats-intervju i Dagbladet 13. april 1981

Stray Cats har Muddy Waters og Sonny Boy Williamson som forbilder.

— Det ble for kjedelig i New York, og utviklingen gikk for langsomt. Det er grunnen til at vi dro til London, fortalte Stray Cats’ gitarist Brian Setzer til Dagbladet før konserten torsdag. 

Men i London skjedde det til gjengjeld raskt. Allerede den første singelen «Runaway Boys» bie en hit i England, og der omtales nå Stray Cats som det «hotteste» nye som rocken kan oppvise.

Det ville derfor være rimelig å anta at de tre unge Stray Catsene var litt skremt av alt oppstyret, noe de imidlertid benekter: 

— For min del kunne det gjerne få være litt mer skremmende, fleiper eksempelvis bas sisten Lee Rocker. 

Fettsleik og rockeklær

Stray Cats har gitt rockabilly en ny vår. Brian Seter i midten. (Foto: straycats.com)

Gruppa fortalte videre at de allerede før Stray Cats ble startet hadde falt for fettsleik og rockeklær, og at utseendet dermed ikke var skapt for å gi gruppa et selgende image. Litt overraskende var det kanskje også å høre at det ikke var 50-åras rockabilly-sangere som var gruppas store forbilder.

— Slik som rockabilly bandene i 50-åra, har også jeg først og fremst hentet impulser fra rhythm & blues-sangere som for eksempel Muddy Waters og Sonny Boy Williamson. Samt selvfølgelig hvite artister som Gene Vincent, Eddie Cochran og Hank Williams, forteller Brian Setzer og legger til: 

— Vi vil rendyrke det enkle i vår musikk. Det er dessuten grunnen til at vi har valgt å være en trio. Vi ser på oss sjøl som en slags reaksjon mot alle de store bandene. 

Av Leif Gjerstad

(Intervju første gang publisert i Dagbladet 13. april 1981)

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *