Ryan Adams og minner fra Ryman

For tre uker siden presenterte Ryan Adams sitt nye album «Prisoner» på Krøsset i Oslo. (Foto: Leif Gjerstad)

Denne helgen slipper Ryan Adams sitt nye album «Prisoner». For tre uker siden fikk vi høre ham framføre plata akustisk på Krøsset i Oslo. Men Adams kanskje mest kjente sang, «Summer of 69», sto ikke på repertoaret.

Og så rart er kanskje ikke det, siden det ikke er Ryan, men navnebror Bryan Adams som i sin tid fikk en megahit med nevnte låt. At vi likevel trekker den fram nå, i forbindelse med Ryan Adams nye album er at han har skrevet en artikkel i New York Times om nettopp denne låten. Eller kanskje rettere sagt om den kvelden han under en konsert i Nashville kastet ut en publikummer som høylytt ba ham spille «Summer of 69».

Første gang på Ryman

I innlegget i New York Times forteller han om det som skulle være hans store dag, da han i 2002 endelig skulle få spille på legendariske Ryman Auditorium i Nashville. Konserten var utsolgt, men etter en smånervøs start begynte Adams finne tonen, da han plutselig hører en mannsstemme som høyt ber ham spille «Summer of 69». Når Adams ikke gjør det, fortsetter mannen gjentatte ganger og enda mer høylytt å ønske låten som han feilaktig har tilskrevet Ryan Adams.

Til slutt sprekker det for Ryan Adams, som krever å få vite hvem det er som forstyrrer konserten. Når synderen blir utpekt, går Adams resolutt bort til ham, gir ham penger for billetten tilbake og ber ham forlate salen.

Tilbake på Ryman

Der kunne historien sluttet, hadde det ikke vært for at en journalist gjør et poeng av det i sin anmeldelse av konserten – og samtidig gjør narr av Ryan Adams reaksjon. Noe som ifølge hovedpersonen lærte ham en lekse som gjorde ham mer ydmyk og bedre i stand til å se på seg selv med et litt mer humoristisk og uhøytidelig blikk.

Og hva med «Summer of 69»? Joda, selvsagt har han- altså Ryan – spilt den live noen ganger. Blant annet i nettopp Ryman Auditorium i 2015, slik du kan se i et (litt dårlig) videoopptak her:

 

Av Leif Gjerstad

Hør Ryan Adams nye album «Prisoner»

Legg igjen en kommentar