Saabye-stipend til Svindland

Frederik Svindland mottok i dag Saabye-stipendet av Lars Saabye Christensen. (Foto: Anne Valeur/CappelenDamm)

Oslo: Frederik Svindland ble mandag tildelt Saabye-stipendet for sin debutroman «Pelargonia».

– Det er en stor ære å få en slik pris av nettopp deg, sa Svindland til Lars Saabye Christensen, da han fikk overrakt stipendet under forlaget CappelenDamms presentasjon av høstlista i Oslo.

Saabye-stipendet ble opprettet i 2013 og skal årlig gis til en av fjorårets debutanter. Foruten ære får prisvinneren også 25.000 kroner.

– Å debutere er å erobre verden og miste den i samme vending. Forstå det den som kan. Kort sagt: Man debuterer bare én gang. Og etterpå spør man seg selv: Var det forresten noen som la merke til det, sa Saabye Christensen i sin tale til den prisvinnende debutanten.

Han tilføyde at nettopp det, å vise at han hadde sett debutanten og ønsket å gi den ferske forfatteren litt oppmerksomhet.t, som en av grunnene til at stipendet ble opprettet.

LeffesLab gjorde et kort intervju med Svindland om «Pelargonia» tidlig i vinter. Det kan du lese her: Får Svindland Tarjei Vesaas debutantpris?

Svindland ble i vinter også nominert til Tarjei Vesaas debutantpris, men den prisen gikk i stedet til Jan Kristoffer Dale. Les intervju med Dale her: Jan Kristoffer Dale tildelt Tarjei Vesaas debutantpris

Den forrige vinneren av Saabye-stipendet, Amalie Kasin Lerstang, ble samme år tildelt Tarjei Vesaas debutanrptis. Leffes intervju med Lerstang kan du lese her: Amalie Kasin Lerstang: Anmeldt og prisbelønt debutant

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar