Scott Walker og musikken

Scott Walker (1943-2019) (Foto: 4AD)

Det må være hundre år minst siden sist Scott Walker hadde en hit. Likevel ryddet alle seriøse musikkblader sidene sine straks nyheten om Walkers død 22. mars ble kjent.

Av alle ting befant jeg meg i Amsterdam, byen han sang om med slik bravur i 1967, da den triste beskjeden om Walkers død nådde meg. Siden jeg hadde satt så stor pris på så mye han hadde gjort, var min første tanke at «det må jeg skrive noe om». Men det er ikke alt du rekker mens du er på reisefot, og da jeg noen dager seinere kom hjem igjen følte jeg at det ble litt vel seint med en Scott Walker-sak nå. Dessuten observerte jeg at han hadde fått så mange gode minneord rundt om, at behovet for enda noen på LeffesLab ikke føltes så stort.

Det slo jeg meg til ro med.

Spilleliste

I hvert fall nesten, for da jeg nylig så de digitale utgavene til Uncut, Mojo og Q var det umulig å ignorere den store, store plassen de vier Noel Scott Engel (1943-2019) i sine juninummer.

Uncut og Mojo har dessuten hver for seg listet opp «de ti essensielle» Scott Walker-låtene. Og da så jeg mitt snitt: Jeg takket for hjelpen og lagde en spilleliste med de Walker-låtene Uncut og Mojo trakk fram. Og siden de to bladene naturlig nok ikke var hundre prosent enig om hvilke ti som skulle med, ble min «ti viktigste»-liste noe lenger, med fire «bonuskutt». Men det er det jo ingen grunn å beklage. Nyt!

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.