Skam ikke nok for Gabrielle

Gabrielle imponerte ikke Dagens Nyheters anmelder. (Foto: pressebilde)

Skam har tatt Sverige med storm, men Gabrielle som liveartist er bare flaut, hevder Dagens Nyheter.

Ingen serie er blitt sett så mye på SVTPlay som «Skam», og også ellers setter den norske tv-serien sitt preg både på samfunnsdebatt og populærkultur i nabolandet. Ikke minst har musikk fra «Skam» gjort det veldig bra på strømmelister, og gitt økt oppmerksomhetrundt norske artister i Sverige.

Blant annet gjelder det Gabrielle, som har fått en stor Skam-hit også i Sverige med sin «Fem fine frøkner». Men det er ikke nok for å bære en konsert, mener Dagens Nyheter som saget Gabrielles Stockholms-konsert på Gröna Lund torsdag.

Ingen suksess

Avisen bemerker at det bare for ett år siden var umulig å tenke seg at Gabrielle ville få opptre på den store scenen på Gröna Lund og at hun skulle framstå som et av vårens/sommerens mest interessante navn. Men avisen konstaterer også at færre enn hundre publkummere sto foran scenen da hun gikk på med litt forsert frenetisk glede. Før anmelderen konkluderer med at det låter både «trist og umoderne» sammenliknet med Gabrielles uttalte forbilde Robyn, og at Sverige har så mange «urban-inspirerte soloartister som med klubb-produksjoner» at det blir helt meningsløst å lansere Gabrielle i nabolandet.

Samtidigt trekker DN-journalisten fram Karpe Diem og Amanda Delara som Skam-aktuelle artister som burde kunne ha større muligheter til «å slå rot på alvor» hos det svenske publikummet.

Av Leif Gjerstad

Les også: Sverige digger Skam og Marcus & Martinus

Legg igjen en kommentar