De små kapret Brage

Brageprisvinnere 2017 (fra venstre): Kari Grossmann, Thomas Reinertsen Berg, Maria Parr, Cecilie Løveid, Olaug Nilssen (Foto: Leif Gjerstad)

Det var de mindre forlagenes kveld på Brageprisen tirsdag. De stakk avgårde med alle de fire sjangerprisene, slik at de tre forlagskjempene CappelenDamm, Aschehoug og Gyldendal måtte gå tomhendte hjem. Det skal visstnok ikke tidligere ha skjedd i Brageprisens 25-årige historie.

CappelenDamm hadde fire nominerte, Gyldendal tre og Aschehoug to. Sammen utgjør det mer enn halvparten av de nominerte til de fire sjangerprisene, men da vinnerne ble ropt opp tirsdag kveld var det forfattere fra Det Norske Samlaget, Kolon og Press forlag som kunne løfte Bragetrofeet og juble.

– Vi skulle selvsagt gjerne hatt en pris, men samtidig syns jeg det er fryktelig morsomt at de mindre forlagene gjør det så bra. Det er også et sunnhetstegn for hele bransjen, kommenterer seniorredaktør Anders Heger i CappelenDamm.

Brageprisen ble delt ut første gang i 1992, og etter det vi erfarer skal det aldri ha skjedd tidligere at verken CappelenDamm, Gyldendal eller Aschehoug har fått en pris ved det årlige arrangementet.

Årets prisvinnere

Skjønnlitteratur: Olaug Nilssen «Tung tids tale» (Det Norske Samlaget)

Barne- og ungdomsbøker: Maria Parr «Keeperen og havet» (Det Norske Samlaget)

Sakprosa: Thomas Reinertsen Berg «Verdensteater» (Forlaget Press)

Åpen klasse/Lyrikk: Cecilie Løveid «Vandreutstillinger» (Kolon Forlag)

Hedersprisen 2017: Kari Grossmann

 

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar