Solo-LPene holder liv i Genesis

(intervju opprinnelig publisert september 1982)

Faksimile av Phil Collins-intervju i Dagbladet 16.09.1982)

København: Genesis er for tida ute på en lengre turné. Oslo ble det ikke tid til denne gang, men en liten trøst kan det kanskje være at Dagbladet fikk snakket med Phil Collinds da gruppa var i København.

Også på denne turneen har Genesis med seg Daryl Stuermer på bass og Chester Thompson på trommer. Men selv om disse to har vært «stand-ins» de siste fire-fem åra, er det ingen planer om å innvilge dem (eller noen andre) fullt Genesis-medlemskap.

– Genesis kommer nok alltid til å forbli en trio. Husk at jeg er det nyeste medlemmet i Genesis, og det er altså 12 år siden jeg ble med! Så Selv om Daryl og Chester er svært gode venner, vil de aldri helt kunne gli inn i samme rolle som oss.

– Men hva hvis Peter Gabriel igjen melder sin interesse? Dere har tross alt spilt sammen med ham live nylig…

– Jeg tror ganske sikkert at den problemstillingen aldri vil bli aktuell, men spekulasjonene avtar aldri, ler Phil. – Ikke mistforstå meg, vi er og har alltid vært gode venner. Og vi treffes fremdeles ofte på fritida. Men at vi opptrådte sammen, var utelukkende ment som en vennetjeneste. Phil forklarer:

– Peter var tidligere i sommer involvert i en ambisiøs musikk- og kulturfestival. Økonomisk gikk den selvsagt på ræva. Og selv om Peter egentlige ikke hadde noe med det å gjøre, følte han seg moralsk forpliktet til å sørge for at de andre medvirkende skulle få sine penger. For å hjelpe ham med dette, gjenoppsto gamle Genesis for en kveld. Og moro var det!

Soloprosjekt

I likhet med Peter Gabriel har Mike Rutherford (Genesis-gitaristen) nettopp kommet med en LP. Og i november kommer Phil Collins oppfølger til fjorårets suksessrike «FaceValue». Den nye LPen skal hete «Hello, I Must Be Going», og vil ifølge Phil ha ganske mange likhetstrekk emd «Face Value». Selv om den muligens blir noe mer optimistisk, og helt sikkert mer rockete.

– Solo-LPer er en forutsetning for at Genesis skal overleve. Vi har så mange ideer at det bare ville bli kamp og frustrasjoner hvis vi bare hadde Genesis, kommenterer Phil denne solo-aktiviteen med.

Når det gjelder Genesis’ egne plateplaner, begynner arbeidet på en ny LP ikke før i februar neste år. Men det er jo ikke altfor lenge siden den doble «Three Sides Live» (med den litt sjeldne kombinasjonen av tre sider konsertopptk og en studioside) kom ut.

– Selve ideen om tre «live»-sider og en studioside syns jeg ikke er så fantastisk. Men for oss passet den perfekt akkurat da. Vi hadde noen studio-opptak vi syntes var for gode for bare å bli liggende. Men det var ikke nok til en hel LP, og tid til å spille inn mer hadde vi heller ikke. Samtidig hadde vi en megde live-oppta, men ikke lyst til å gi ut en ren live-LP. Så den ideelle løsningen på denne floken var selvsagt å lage en blandings-LP som «Three Sides Live»

– Til slutt: Frida?

– Alle skandinaver spør om det, ler Phil. – Vel, hun ringte meg, jeg svarte at jeg var interessert, men vi måtte treffes først. Møtet viste av vi var på bølgelengde, og det var det.

Av Leif Gjerstad

(intervju opprinnelig publisert september 1982 i Dagbladet)

 

Legg igjen en kommentar