Tom Petty er død

Tom Petty (20.10.1950 – 03.10.2017)
(Foto: (Tom Petty/Facebook)

Tom Petty … Så er enda en helt død. Helt fra debuten hans i 1976 har Petty vært en av de artistene jeg har fulgt tettest og med størst glede. Jeg har også tatt meg selv i stadig å spille gamle plater med ham, når jeg ønsker en pause fra bunken med nye utgivelser.

Da jeg i kveld så meldinga om hans død ble jeg satt ut, men samtidig kjente jeg takknemlighet for all den gode musikken han har gitt oss. Og ikke minst, at siste gangen jeg så ham live, på Norwegian Wood i 2012, var så knallbra at det for evig vil stå som et godt minne.

Jeg har intervjuet Petty to ganger. Første gangen i Göteborg i 1989, et hyggelig møte som for meg endte på en litt flau måte. Jeg tror ikke Tom ville hatt noe mot at jeg deler den med mine venner i denne stund. Legger også ved lenker til de intervjuene jeg har gjort med ham.

R.I.P., Tom.

Av Leif Gjerstad

 

Les også: Da Leffe ble pinlig flau etter et møte med Tom Petty

Les også: En Wilbury reiser alene (arkivintervju fra 1989)

Les også: Tom Petty klar for Norge (arkivintervju fra 1992)

 

Legg igjen en kommentar