Ulf Lundell slipper nye låter

Ulf Lundell har sluppet 34 nye låter på sin hjemmeside. (Foto: Sofia Lundell/www.ulflundell.com)

Ulf Lundell har sagt farvel til turnélivet, og sist gang han ga ut plate var i 2013. Men skriver musikk gjør 68-åringen fortsatt, og nå har han lagt ut 34 nye låter gratis på sin egen nettside.

Låtene er akustiske, enkelt produsert og framført av Lundell alene, og han har gitt den nye samlingen låter navnet «Skisser». Noe som muligens kan tyde på at han kan ha planer om å spille dem inn «ordentlig» i studio. Men det kan selvsagt like gjerne tenkes at han lar dem forbli slik de er.

Slippet skjedde om natten for noen dager siden på www.ulflundell.com, uten forvarsel av noe slag. Og all info som fulgte slippet var «Nyheter under musik. Skisser. För lyssning. Endast via hemsidan».

Lundell har heller ikke i ettertid uttalt seg om de nye låtene, men en slik begivenhet inviterer selvsagt til rykter og spekulasjoner. Slik som at den nye samlingen med låter (27 helt nye, 7 alternative takes) vil bli bearbeidet, og at Lundell på denne måten slipper fansen inn i prosessen. Fra skissestadiet til ferdig produkt.

Samtidig kan det like gjerne være at det er uttrykksbehovet til Lundell som har tvunget fram disse låtene. For foruten sine vanlige lundellske poetiske betraktninger rundt frihet og den litt ubestemte lengselen etter noe man ikke helt vet hva her, byr Lundell også på noen politisk dagsaktuelle tekster om Trump («Farväl Amerika»), høyrepopulisme og fascistisk overtramp. Og dersom tekstene og budskapet er det svensken setter i høysetet denne gangen, trengs ingen ytterligere staffasje.

Det enkle og akustiske på «Skisser» kler både Uffes stemme og musikk meget godt.

Av Leif Gjerstad

Les også: Ulf Lundell tar farvel

Les også: I Uffes landskap

 

Legg igjen en kommentar