Bokdebutant: Anders Bjørgård Prytz

«Bestått meget godt til debutantens svenneprøve» skriver Stavanger Aftenblad i sin anmeldelse av Prytz roman «En mann til i morra» (Foto: Agnete Brun/Aschehoug forlag)

Anders Bjørgård Prytz har jobbet med bemanning og rekruttering i store deler av sitt yrkesaktive liv. Det har gitt ham nok stoff til å skrive romanen «En mann til i morra», om Finn og hans erfaringer som hjelpearbeider på en byggeplass.

Aktuell med romanen «En mann til i morra» på Aschehoug forlag

Kort om deg selv?

– 59 år, bor på Skedsmokorset sammen med kona mi. Jobber som jobbspesialist på Nav Lillestrøm

Når skjønte du at du ville bli forfatter?

– Oj, jeg har skrevet så lenge jeg kan huske, så dette har jeg nok alltid hatt i meg.

Hva handler boka di om?

– Boka handler om Finn og hans erfaringer som hjelpearbeider på byggeplasser. Den handler også om å være ung, ta egne valg og å klare seg på egen hånd, og det handler om familie, kameratskap og endringer som med ujevne mellomrom dukker opp, om man vil eller ikke.

Kan du si noe om hvordan du fikk idéen til akkurat denne boka?

– Jeg har jobba mange år med bemanning og rekruttering, og jeg jobba mye med ufaglærte i byggebransjen, dette var en grei jobb for unge ufaglærte karer mellom tjue og tredve. Lett å få jobb, men ingen lett jobb å være hjelpearbeider på en byggeplass. Mange hadde jobb som ufaglærte på byggeplasser fra begynnelsen av 2000- tallet og utover, en yrkesgruppe som nå nesten er borte fordi det ikke lenger er lov til å leie inn personell fra bemanningsforetak, med noen unntak.

Hvis du har fri og ikke skal skrive, hva vil du da helst bruka tida på?

– Lese, snekre, være sammen med familien, trening, kino, kafe, pub, ut på tur, eller bare ligge på sofaen og se en god serie.

Av Leif Gjerstad

Flere bokdebutanter her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *