Hvem har spilt flest ganger i Royal Albert Hall?

I kveld kom Åge endelig fram til Royal Albert Hall!. (Foto: Royal Albert Hall)
I kveld kom Åge endelig fram til Royal Albert Hall!. (Foto: Royal Albert Hall)

Om et par timer går Åge Aleksandersen & Sambandet på scenen i Royal Albert Hall. Det har vel knapt noen kunnet misse, men vet du hvilken rockeartist som har spilt flest ganger der?

Det er 42 år siden Åge sang om hvor lang veien var fra Namsos til Royal Albert Hall. Men i kveld er han altså endelig framme, og skal stå på den ærverdige scenen sammen med Sambandet – og med «noen» trøndere blant de 3800 i (den utsolgte) salen. Tviler ikke på at det blir moro, både for Åge Aleksandersen og alle de andre. Spesielt som det alltid er noe med sånne «første gang»-greier. Men selv om det er mange som bare har spilt i Royal Albert Hall den ene gangen, er det også noen som har spilt der mange ganger. Til og med veldig mange ganger.

Clapton-rekord

Slik som Eric Clapton. Han har utrolig nok spilt i Royal Albert Hall hele 205 ganger, noe som ikke overraskende er rekord. Første gang var så tidlig som i desember 1964, sammen med The Yardbrids, mens den (så langt) siste konserten med Slowhand fant sted 23. mai i fjor.

Kanskje tvilsomt om Åge klarer å ta igjen Clapton, men litt overraskende er det likevel at han med den ene konserten i Royal Albert Hall i kveld faktisk står med like mange som David Bowie. London-artistens eneste konsert i Royal Albert Hall var i mai 2006, og det var ikke en gang hans eget show. Han dukket nemlig opp som uannonsert gjesteartist da David Gilmour spilte der.

Av Leif Gjerstad

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *