Gebhardt forlater Norge, starter studio i Firenze

Håkon Gebhardt har flyttet til Firenze og åpner studio der. (Foto: Marì Simonelli)

Oslo/Firenze: Etter 25 år har Håkon Gebhardt forlatt Trondheim for Firenze. Den gamle Motorpsycho-trommisen vil drive platestudio i den italienske byen.

– Da jeg kom til Trondheim i 1991 var tanken å bli der i et par år. Men så tok Motorpsycho av, med intensiv turnering verden rundt, og da føltes det veldig godt å ha Trondheim som en rolig og trygg base mellom slagene. Nå er det lenge siden jeg forlot Motorpsycho, og jeg har fått tatt ut andre sider ved meg selv. Men den siste tida har jeg igjen følt litt rastløshet og et behov for nye utfordringer, og da bestemte jeg meg like gjerne for å forlate Norge og flytte til Italia. Helt siden 1990-tallet har jeg jo hatt drømmer om en vingård her nede, sier Håkon Gebhardt på telefon fra Italia.

Kjærestens hjemby

Dog ikke fra en vingård, men fra en bygate i Firenze som er blitt hans nye adresse. Et valg som enkelt kan forklares med at det er hjembyen til hans italienske kjæreste og musikalske samarbeidspartner Marì Simonelli.

– Vi har bodd sammen i Trondheim i tre år, men siden hun er fra Firenze er det blitt noen turer hit også. Etter hvert merket jeg et savn etter Italia når vi var i Trondheim, og da vokste avgjørelsen fram om å flytte hit. Italia er et land som i mye større grad enn Norge er – og ønsker å være – en integrert del av Europa og verden. Og det vil også jeg gjerne være, forklarer Gebhardt og slår samtidig et slag for italiensk musikk.

– Det finnes mange fordommer mot italiensk musikk i Norge, og jeg har selv hatt dem. Men nå som eg er blitt bedre kjent med landet har jeg også erfart at Italia har en sterk musikalsk tradisjon og et veldig kreativt og godt levende musikkliv. Marí og jeg vil fortsette vårt samarbeidsprosjekt Gebhardt her nede, samtidig som jeg har kontakt med noen italienske musikere jeg gjerne vil jobbe sammen med.

Hør også: Gebhardt/Marì Simonelli «That Day-EP»

Satser norsk

Selv om Motorpsycho og HGH nå er historie for Gebhardt, bryter han likevel ikke forbindelsene til musikk-Norge. Han flytter nemlig hele studioet sitt, Das Boot,  fra Trondheim til Firenze, og fortsetter jobben som produsent her.

– Det ble et musikalsk flyttelass på 24 kubikkmeter, og nå satser jeg på å kunne nyåpne i Firenze over nyttår. Håpet er at norske artister tar turen hit for å spille inn, og det tror jeg de vil. Fra Oslo koster det tross alt ikke særlig mer å fly til Firenze enn til Trondheim, og alt annet er så mye rimeligere her at det totalt ikke vil bli dyrere for norske musikere å spille inn i Firenze enn i Norge, hevder Gebhardt.

Av Leif Gjerstad

Les også: Et motorpsykedelisk monster (arkivintervju fra 1994)

Les også: Motorpsychos gudommelige snøstorm (arkivintervju fra 1996)

 

Legg igjen en kommentar