Helle Helle får prestisjepris

Helle Helle (Foto: Forlaget Samleren)

Helle Helle (Foto: Forlaget Samleren)

Helle Helle er en av mine danske favorittforfattere.Men jeg er selvsagt ikke alene i min begeistring for henne.Blant annet er hun nominert to ganger til Nordisk Råds Litteraturpris, og denne uka ble hun tildelt Det Danske Akademis Store Pris for sitt forfatterskap.

Prisen regnes av mange for å være Danmarks mest prestisjefylte, men foruten æren handler den også om penger. 300.000 kroner vil Helle Helle få overrakt når prisutdelingen finner sted i november. Mer om prisen og juryens begrunnelse kan du lese her:  http://www.danskeakademi.dk/priser/vispriser.asp?id=21

Seks romaner på norsk

Første gang Helle Helle ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris var for romanen «Ned til hundene» i 2009. Mens andre gang var så seint som i fjor, for romanen «Hvis det er» (norsk tittel: «Hvis du vil».

Siden Helle Helle har fått gitt ut seks av sine romaner på norsk, er det litt pussig at de to gangene jeg har intervjuet henne har vært for de to Nordisk Råd-nominasjonene. Jeg gratulerer Helle og feirer ved å dykke ned i arkivet og hente fram mine to intervjuer med den danske forfatteren!

Av Leif Gjerstad

Les også: Helle Helle – Søker utfordring med skog og mann (arkivintervju fra 2015)

Les også: Helle Helle – Små ord med stor kraft (arkivintervju fra 2009)

 

Legg igjen en kommentar