Johan Harstad fikk Sultprisen

 

Sultprisvinneren Johan Harstad. (Foto: John Erik Riley/Gyldendal forlag)

I dag fikk Johan Harstad tildelt Sultprisen. Jeg gratulerer så hjertelig, til en forfatter jeg har lest med glede og setter stor pris på.

Ikke minst var hans murstein av en roman, «Max, Mischa & Tetoffensiven» (nesten 1100 sider), fra i forfjor en bok av den typen du gjerne kryper inn i og så vil bli der. Lenge. Da beskjeden om Sultprisen kom, sjekket jeg om jeg hadde noe med Harstad i arkivet, men fant ingenting.

Bortsett fra et kort intervju fra 2008, da han mottok en ungdomspris for romanen «Hässelby», om den voksne Albert Åberg. En bok jeg heller ikke nøler med å anbefale. Så dermed plukket jeg fram den fra arkivet og deler her, som en påminnelse at Sultprisvinneren har blitt premiert før.

Juryens begrunnelse for prisen kan du lese her

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar