Kartellen-rapper innrømmer Arlanda-ran

Forsiden på ETC, der Carmonas innrømmelse kommer.

I 2002 ble en verditransport ranet for 44 millioner kroner på Arlanda flyplass utenfor Stockholm. Nå innrømmer den svenske rapperen Leo Carmona i bandet Kartellen at han både planla og var med på ranet.

Det så kalte Arlandarånet fant sted i juli 2002, da maskerte menn med maskingevær i bil tok seg inn gjennom portene og ut på landingsbanen til et fly fra London som nettopp hadde landet. I flyet var det et større beløp utenlandsk valuta som skulle til svenske banker, men som ranerne i stedet stakk av med. Utbyttet ble på 44 millioner kroner.

Pengene er ikke kommet til rette og ingen er dømt for ranet, men Carmona har lenge vært mistenkt gjerningsmann. I juli i år ble forbrytelsen preskribert etter 15 år, og nå bekrefter Carmona mistankene og innrømmer at han var med på Arlandarånet.

– Jeg planla og deltok i ranet. Og det angrer jeg dypt på. Det har ødelagt livet mitt, sier Carmona i et intervju med den svenske avisen ETC.

Kontroversielt kartell

Avsløringen og innrømmelsen kommer altså etter at han ikke lenger kan tiltales eller straffes for forbrytelsen, men mens han fortsatt sitter fengslet for en annen sak, etter i 2004 å ha fått en livstidsdom for medvirkning til mord.

Dommen forhindret likevel ikke Carmona fra å starte det verbalt hardtslående hiphopbandet Kartellen innenfor murene, og i 2013 ble deres album «Ånger å kamp» nominert til Grammis (svenske Spellemannprisen) i klassen for beste hiphopalbum.

Kartellen fikk også mye oppmerksomhet da de sammen med Timbuktu høsten 2013 ga ut den kontroversielle singelen «Svarta Duvor & Vissna Liljor», med tekstlinjer som av mange ble tolket som en oppfordring til vold mot Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson.

Av Leif Gjerstad

 

Les også: For Timbuktu er Obama en helt

 

Legg igjen en kommentar