Livet er en fest

(Intervju første gang publisert november 1980)

AC/DC-intervju i Dagbladet 26. november 1980

Oslo: Heavy metal-gruppa AC/DC kommer opprlnnellg fra Australia, hvor de allerede for flere år slden var en av landets toppgrupper. I llkhet med så mange andre av Australias toppgrupper gikk ferden etterhvert videre til England.

– Vi følte det var på tide å forlate Australia og prøve oss andre steder, forteller gruppas rytmegitarist Malcolm Young. – Vi dro først og fremst fordi vårt hjemland føltes for snevert, og ikke fordi vi til en enhver pris ville «erobre verden». Vårt utgangspunkt har alltid vært å ha det gøy.

– Likevel har dere i år seilt
opp som en av hardrockens aller
mest populære grupper, både her i Europa og USA?

– Ja, og det er trolig et resultat av mange års blodslit. Vi har for eksempel turnert svært mye, denne turneen har vart i åtte måneder nå, og er ikke slutt før i februar! Dessuten syns jeg vi lager virkelig god rockmusikk, og det er det ikke mange som gjør i dag!

Skoleuniform

Gruppas sentrale skikkelse, Angus Young, opptrer alltid i skoleuniform, komplett med knekorte bukser. Men at dette er et image som skal bidra til å styrke gruppas popularitet, benektes bestemt av broder Malcolm.

– Angus har brukt uniformen i over seks år, og den er en del av hans personlighet. Han ser så ung ut at han ofte ble nektet adgang til restauranter og barer. For å bli gjenkjent begynte han derfor å gå rundt i skoleuniformen!

For noen måneder mistet gruppa sin tidligere vokalist Bon Scott. Alkoholen tok hans liv.

– Bons død var selvsagt et stort sjokk. men sjokket gjorde bare at vi jobbet enda hardere. Vi lette etter en ny vokalist, og var heldige som fant Brian Johnson ( tidligere kjent fra den engelske gruppa Geordie). Han hadde både den rette stemmen og rette personligheten, sier Malcolm.

Av Leif Gjerstad

(Intervju første gang publisert i Dagbladet november 1980)

 

Legg igjen en kommentar