Lovende ubarbert debutant

(Intervju første gang publisert i Dagbladet i oktober 1982)

Dagblad-intervju med Jørn Hoel 28.10.1982

Oslo: I en periode hvor platebransjen knaker i sammenføyningene, satser Polygram på at en «ubarbert» 25-åring fra Tromsø skal være med på å redde dem igjennom høstmørket. Jørn Hoel heter han, og «Ubarbert» heter debut-LPen hans.

Om seg seiv forteller han at han i mange år har vært aktiv i Tromsøs musikkmiljø. En periode bodde han også i Bergen, hvor han spilte med gruppa Rute 26. Dessuten har han turnert med såkalt barnerock i bagasjen, og besøkt samtlige skoler i Troms og Finnmark med sitt show.

– Mesteparten av den musikken som kommer nordfra, er gjerne visesang, visepop eller dansepop. Men du ivaretar helt andre musikalske tradisjoner?


– Det ville ha vært lett å hoppe på den nordnorske popbølgen, men jeg har aldri likt den slags musikk. Jeg er mest interessert i jordnær amerikansk rock. soul, rhythm & blues etc, mens Lowell George vel må sies å være guden min!

25-åringen mener også at avstanden mellom Oslo og Nord-Norge fremdeles er for stor.

– Platefolka i Oslo burde skue mer utover i landet. I Nord-Norge fins det mange bra artister som fortjener en sjanse. Men det virker nesten som om de må utslette sin egenart og satse på kommersiell dansepop for å få sjansen.

Beskjedne forhåpninger

Jørn Hoels egne forhåpninger til sin plate er heller beskjedne. Han beskriver seg seiv som en gutt som stiller små krav, men som har hatt vel mange kreditorer etter seg.

– Derfor håper jeg at plata kan hjelpe meg ut av den beinharde, økonomiske situasjonen min familie og jeg har levd under en stund nå.

Om framtida kan Jørn fortelle at en turné, først i nord og deretter i sør, venter med hans gruppe DC9. Og at neste Jørn Hoel-LP blir spilt inn til våren. Dessuten at han neste år også kommer med en barnerock- LP.

Lovende debut

Jørn Hoel har selv trukket fram jordnær amerikansk rock, soul og rhythm & blues som sin inspirasjonskilde. Det er derfor lite forbausende at det er i dette musikalske landskapet som «Ubarbert beveger seg i.

Heldigvis er Hoel ikke bare en passiv beundrer, men har også egne ting å bidra med. Slik at selv om vi kan fornemme litt av blant andre Little Feat, Leon Russell, Ray Charles og Joe Cocker (Hoels sangstemme) her og der i musikken, klarer Hoel likevel a sette sitt personlige preg på såvel tekst som musikk.

 

 

Av Leif Gjerstad

(Intervju første gang publisert i Dagbladet 28.10.1982)

Legg igjen en kommentar