Et postkort fra First Aid Kit

First Aid Kit (Foto: Wikimedia Commons)

 

Den svenske søstreduoen First Aid Kit har meldt seg på igjen. I uke kom andresingelen «Postcard» fra det nye albumet «Ruins» som har meldt sin ankomst i januar. Og i mars spiller de i Oslo Spektrum.

Først kom «It’s a Shame» og nå «Postcard», to singler som tyder på at Klara og Johanna Söderberg har søkt enda lengre inn i klassisk amerikansk countryland. Og der har de heldigvis funnet en feeling som går an å tro på og en lyd som klinger akkurat så varmt og vakkert som tradisjonell country kan gjøre.

Og til vinteren blir det altså turné, med stopp i Oslo Spektrum 13. mars. Men starten skjer i USA (Oakland, California) 24. januar og turneen sveiper innom 14 byer i Nord-Amerika før turen fortsetter til Europa og Glasgow 24. februar.

Klassiske konsertsteder

Da jeg lot blikket sveipe over turnélista kunne jeg ikke la være å legge merke til at noen av stoppene er på klassiske konsertsteder, som ærverdige Ryman Auditorium i Nashville (01.02), legendariske Albert Hall i Manchester (26.02) og Roundhouse i London (01.03) og ikke minst klassiske Paradiso i Amsterdam (07.03).

Foruten Oslo Spektrum blir det ytterligere fem konserter i de nordiske landene, hvorav tre i Sverige og en hver i henholdsvis Danmark og Finland. For de som ønsker å se First Aid Kit på hjemmebane i Stockholm er det Stockholm Waterfront (en relativt nybygd og nokså stor konsertsal midt i sentrum) 19. mars som gjelder.

Blir sikkert veldig bra det og, men må innrømme at Ryman (dersom man ser bort fra reisetid og penger) frister mer.

Av Leif Gjerstad

Se også video:

 

Legg igjen en kommentar